USTRIJELILI TUNIŽANINA

Panika na milanskom aerodromu: Zbog pucnjave evakuiran terminal

Zbog pucnjave je evakuiran Terminal 1 te su privremeno obustavljena sva uzlijetanja i slijetanja na tom aerodromu
Forensic policemen search in a car in front of a terminal of Malpensa airport near Milan after a man smashed it into the terminal and was shot by a police officer after trying to stab him on February 21, 2011. Flights out of Milan's Malpensa airport were suspended Monday and a terminal building evacuated after a Tunisian man who was in a car with his wife and three children tried to smash into the terminal in a moment of madness. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
 AFP

RIM - Panika je zavladala na milanskom aerodromu Malpensi u ponedjeljak prijepodne, kad je jedan od policajaca koji osiguravaju aerodrom ispalio šest metaka, ranivši jednu osobu, vjerujući da je posrijedi atentat .

Posrijedi je, međutim, bio nekontrolirani ispad Tunižanina koji se pokušao domoći svoje supruge koja je odlučila otputovati. Ukradenim automobilom , u kojemu su bila i dva njegova djeteta probio je staklena vrata br. 14 na Terminalu 1 koja su ga dijelila od prostora za provjeru karata (check in) i izjurio iz automobila, navodno s nožem u ruci, pa su ga policajci odlučili zaustaviti.

Zbog pucnjave je evakuiran Terminal 1 te su privremeno obustavljena sva uzlijetanja i slijetanja na tom aerodromu.

Malpensa je veliki hub za interkontinentalne letove, smješten u centru trokuta koji čine Lugano, Novara i Milano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:29