ZAPAPRIO VUČIĆU

Ovo je čovjek o kojem bruji cijela Srbija: Sve je počelo kada je odlučio bez naknade odraditi 12 vikenda

U siječnju 2023. su dr. Milić i njegovi kolege počeli obavljati operacije vikendom kako bi smanjili liste čekanja

Dr. Dragan Milić

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Lokalni izbori u Srbiji su završeni, a Vučićeva stranka SNS odnijela je pobjedu u dva najveća grada - Beogradu i Novom Sadu. Međutim u trećem po veličini gradu u Srbiji, Nišu, situacije još nije jasna.

Prema podacima Ipsosa i CeSID-a, na osnovi 92 posto obrađenih podataka, u Nišu je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila 44,5 posto glasova, grupa građana „Dr. Dragan Milić“ osvojila je 24,5% glasova, lista „Biramo Niš“ dobila je podršku 15,8%, lista „Ujedinjeni – nada za Niš – Miodrag Stanković“ 4% i lista „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“ također oko 4 posto. Ruska stranka osvojila je 1,2 posto, dok ostale nisu prešle izborni prag.

Doktor Dragan Milić oglasio se odmah po objavljivanju prvih rezultata lokalnih izbora i poručio da je Niš slobodan grad. Milić je u žižu javnosti dospio nakon što je s timom niške kardiokirurgije radio besplatno vikendom i ukinuo liste čekanja. Sada tvrdi da nema suradnje sa Srpskom naprednom strankom, već da će vlast u Nišu formirati s oporbom, piše Nova.rs.

"Naš jedini interes je naš grad, a da ne bude zabune, pošto je toliko puta rečeno da smo trojanski konj i neka skrivena kolona - suradnje sa SNS-om neće biti. Niš nije na prodaju i nikada neće biti na prodaju. Nema te funkcije i tog novca koji bi sprao ljagu kroz koju je Niš prošao zadnjih dvanaest godina“, rekao je dr. Dragan Milić najavljujući pobjedu u Nišu.

Dr. Milić je rekao i da u Nišu nije pobijedila njihova grupa, već da su pobijedili svi Nišlije jer su željeli slobodu. Zahvalio je ostatku oporbe - grupi Biramo, Kreni-permeni, NADA-i i svim ostalim sudionicima izbornog procesa.

Tko je Dragan Milić?

U službenoj biografiji navodi se da je završio je Medicinski fakultet u Nišu s prosječnom ocjenom 9,91. Završio je ukupno tri specijalizacije iz opće kirurgije, vaskularne kirurgije i kardiokirurgije.

Magistrirao je 2001., a doktorirao 2005. na Medicinskom fakultetu u Nišu. U zvanje izvanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu izabran 2019. godine. Dr. Dragan Milić zaposlen je u KC Niš od 1998. godine. Od 2001. godine radi na odjelu vaskularne kirurgije Klinike za opću kirurgiju KC Niš kao opći kirurg.

Nakon osnivanja Klinike za vaskularnu kirurgiju, postavljen je na mjesto načelnika Odjela za flebologiju, a potom i na mjesto pomoćnika ravnatelja Klinike za vaskularnu kirurgiju KC Niš 2008. i 2010. godine.

Nakon otvaranja Klinike za kardiovaskularnu i transplantacijsku kirurgiju KC Niš u studenom 2014. godine imenovan je za njenog prvog ravnatelja, a nakon restrukturiranja KC Niš i formiranja Klinike za kardiokirurgiju KC Niš, u srpnju 2017. imenovan je prvim ravnateljem Klinike.

Dobitnik je brojnih nagrada te član brojnih međunarodnih udruženja kirurga. Autor je i suautor ukupno 78 znanstvenih radova.

Kako je Jutarnji već pisao, u siječnju 2023. godine na Kardiokirurgiji su on i njegovi kolege počeli, bez odobrenja, ali i zabrane nadležnih, obavljati operacije vikendom kako bi smanjili liste čekanja. Bez ikakve naknade su radili punih 12 vikenda i posve očistili liste čekanja koje su na kraju i ukinute.

image

Tim na kardiokirurgiji Klniničkog centra u Nišu

Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 12:00