PUTNICI IZBEZUMLJENI

Ovo je 15 horor priča s aerodroma: Od izgubljene vjenčanice do bebe kojoj je bukiran let bez roditelja

Sve neugodne situacije na aerodromima i u avionu dogodile su se ove godine, pobrojao ih je Business Insider

Ilustracija

 Rob Walls/Alamy/Profimedia/Rob Walls/Alamy/Profimedia

Business Insider objavio je članak u kojem je pobrojao najneugodnije situacije koje su putnici doživjeli na aerodromima i u avionu. Svi su se dogodili ove godine...

1. Nakon četiri tjedna putovanja po Europi, Stephanie i Andrew Braham stigli su na aerodrom u Rimu kako bi se vratili kući u Australiju, no tamo su saznali da je aviokompanija Qantas Airways zeznula stvar s bukiranjem, pa je ispalo da je njihova 13-mjesečna djevojčica trebala letjeti na odvojenom letu. Let su naravno propustili, a onda su proveli narednih 20 sati na telefonu sa službom za pomoć korisnicima pokušavajući pronaći karte za zajednički let kući, piše Business Insider.

2. Osoblje Delta Airlinesa zaboravilo je staviti putnikova invalidska kolica na njegov let iz New Yorka u Dublin. Čovjek je proveo dva dana na odmoru bez invalidskih kolica — čak je razmišljao o tome da odleti kući po rezervna.

3. Žena je izgubila svoju prtljagu vrijednu 1000 dolara, u kojoj je bio njen nakit i vjenčanica, kada je letjela iz Lisabona za Dublin preko Frankfurta. Morala je kupiti dodatnu odjeću za medeni mjesec, rekla je za Insider. Njezina kuma također je izgubila prtljagu, ali ju je pronašla pomoću Apple AirTaga.

4. Let Delte bio je prisiljen polukružno se okrenuti iznad Atlantskog oceana nakon dva sata leta kada je posada otkrila da postoji problem s gorivom. Avion se morao vratiti u njujoršku zračnu luku JFK.

5. American Airlines rekao je putniku da pokupi sam svoju torbu, unatoč tome što je pronađena 6440 km dalje u londonskoj zračnoj luci Heathrow.

6. American Airlines u srpnju je otkazao let 10-godišnje putnice koja je krenula iz Richmonda Virginiji kako bi posjetila rodbinu u Bostonu, s time da je trebala presjesti na aerodromu u New Yorku. Međutim, aviokompanija o otkazanom letu nije obavijestila njezine roditelje. Na kraju je rodbina vozila šest sati do aerodroma u New Yorku kako bi pokupili desetogodišnjakinju. Ista aviokompanija ranije istog mjeseca nakratko je izgubila 12-godišnjakinju koja je također putovala sama. Majku su o incidentu izvijestili tek sat vremena nakon slijetanja, kada ju je u zračnoj luci u Miamiju pronašao otac.

7. American Airlines je rekao putnicima da izađu iz aviona u koji su upravo ušli nakon 5-satnog kašnjenja jer je pilotima isteklo vrijeme. Pilot koji je u zrakoplovnoj tvrtki radio 23 godine rekao je za Insider da piloti ‘apsolutno mrze to raditi putnicima‘.

8. Putnici su morali čekati u avionu bez klime, hrane i pića šest sati. American Airlines je rekao da je do kašnjenja došlo zbog vremenskih uvjeta i problema s održavanjem.

9. Putnici na letu British Airwaysa primili su e-mail usred leta u kojoj piše da je njihov vezani let otkazan. Povrh svega, nekim je putnicima izgubljena prtljaga.

10. Djeveruša koja je putovala iz Minneapolisa na vjenčanje svoje sestre u Grčku kazala je da je aviokompanija Air Canada izgubila njezinu haljinu, otkazala joj povratni let i putovanje pretvorila u četverodnevnu noćnu moru.

11. Menadžer u putničkoj logističkoj tvrtki koji je platio let 11.000 dolara za radnu konferenciju u Europi kaže da je aviokompanija Air Canada molila ‘njegovih‘ 25 ljudi da izađu iz aviona jer je bio pretežak za polijetanje. Zatim su izgubili i njegovu torbu.

12. 34-godišnjakinja s fibromialgijom i lupusom rekla je da su je zaposlenici aviokompanije Air Canada ‘napustili‘ nakon što joj je let otkazan te da su je u invalidskim kolicima suputnici morali gurati kroz zračnu luku.

13. Par stariji od 80 godina zapeo je u Meksiku te su ostali bez lijekova za srce nakon što im je let dva puta otkazan.

14. Četveročlana obitelj propustila je Disneyjevo krstarenje vrijedno 5500 dolara koje je kupljeno kao rođendanski dar za njihovu djecu nakon što je Air Canada otkazao njihov let. Umjesto toga, obitelj je praznike provela u više zračnih luka spavajući ‘na klupama‘.

15. Air Canada je poslala putnikove mačke, koje su putovale u prtljažnom prostoru, iz Toronta u San Francisco bez njega – i onda mu rekla da ih ode pokupiti. Mačke su, naime, putovale u prtljažnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:19