PRILIKA ZA POSAO

OVI POSLOVI SU TRAŽENI U ISLAMSKOJ DRŽAVI 'Izbjegavanje rata je znak slabe vjere, ali trebamo kuhare, instruktore fitnesa...'

An image grab taken from a propaganda video uploaded on June 11, 2014 by jihadist group the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) allegedly shows ISIL militants gathering at an undisclosed location in Iraq's Nineveh province. Militants took control of the Iraqi city of Tikrit and freed hundreds of prisoners today, police said, the second provincial capital to fall in two days. AFP PHOTO / HO / ISIL
 AFP

Britanski džihadist koji je pobjegao iz Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se pridružio ekstremistima u Siriji objavio je popis top 10 poslova za kojima ISIS ima najveću potrebu, za sve koji su zainteresirani podržavati ISIS ali ne žele sudjelovati u borbama.

U tekstu kojeg je objavio pod imenom Abu Sa’eed Al-Britani, džihadist navodi kako je želja za izbjegavanjem bitke ‘znak slabe vjere,’ no da ima posla za medijske djelatnike, fitness instruktore i izrađivače bombi.

Prvi na listi su djelatnici za ISIS-ov ‘medijski centar,’ koji je do sada bio zadužen za internu propagandu, poput snimaka egzekucija Džihadi Johna.

ISIS traži i doktore, kuhare i mehaničare, koji su im potrebni za održavanje vojnih operacija.

Traži se i djelatnike za ‘odjel izrade bombi.’ To je, piše Al-Britani, ‘predivan posao za one koji stvarno žele biti nagrađeni.’

- Braća u odjelu za bombe su srž gotovo svake naše operacije... zamislite nagradu za pripremanje automobila ispunjenog eksplozivima kojeg će neki od braće detonirati iza neprijateljskih linija - bit ćete nagrađeni isto kao i brat koji stisne gumb i pošalje 50 nevjernika u pakao, piše.

Traže se i džihadisti koji bi čuvali kontrolne točke na teritoriju ISIS-a, ‘zabavan i ispunjavajuć posao’ koji uključuje pretraživanje vozila i traganje za zabranjenim stvarima poput cigareta ili alkohola.

ISIS također treba i pripadnike policije, koji bi patrolirali ulicama i provodili stroga pravila oblačenja i ponašanja.

Šerijatski sudovi trebaju administrativno osoblje, čuvare i službenike.

Traže se i učitelji koji bi učili sljedeću generaciju ‘ispravnim učenjima Islama.’ Mnoga djeca koju bi učili su djeca mudžahedina i mučenika, ističe Al-Britani.

Zadnji na listi su fitnes treneri, koji bi džihadiste tjerali da rade trbušnjake, džogiraju, trče i grade mišiće.

- Neki od naše braće dolaze s mnogo ekstra masti na sebi koju treba potrošiti, a neki kampovi uče hrvanju, napadima nožem i samoobrani, napominje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:22