BORIO SE PROTIV RUSA

Otkriven identitet britanskog vojnika ubijenog u Ukrajini: ‘Hitno tražimo dodatne informacije...‘

Poginuo je Scott Sibley, bivši britanski vojnik koji je služio i u Afganistanu, a njegov kolega vodi se kao nestala osoba

Scott Sibley

 FACEBOOK

Britansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako je jedan britanski državljanin ubijen u Ukrajini, a drugi se vodi kao nestala osoba. Obojica su bili dobrovoljci koji su se otišli boriti protiv ruske invazije, piše The Guardian.

Navodno je poginuo Scott Sibley, bivši britanski vojnik koji je služio u Afganistanu. Bivši kolege odali su mu počast na Facebook stranici koju vode veterani eskadrile logističke potpore Commandos opisujući ga kao čovjeka koji je " do samoga kraja pokazivao pravi duh komandosa".

- Možemo potvrditi da je britanski državljanin ubijen u Ukrajini. Kod kuće je uzdržavao obitelj kojoj ćemo pružiti bezrezervnu potporu. Hitno tražimo dodatne informacije o ovom slučaju - stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova. Nisu iznijeli nikakve druge detalje i još se ne zna jesu li dva slučaja povezana i gdje je točno Scott Sibley poginuo. Sky News je objavio kako su se oba Britanca borila protiv ruskih snaga, ali to još nije službeno potvrđeno.

Brojni Britanci, uključujući i bivše vojnike, dobrovoljno su se priključili ukrajinskim oružanim snagama - neki su otišli u Ukrajinu puno prije izbijanja neprijateljstava, a drugi su otputovali nakon što je počela ruska invazija.

Druga dva britanska dobrovoljca zarobljena su od strane ruskih snaga u opkoljenom Mariupolju. Aiden Aslin i Shaun Pinner predali su se nakon što je njihovoj jedinici ponestalo streljiva na položaju unutar čeličane Azovstal, gdje su ostali opkoljeni posljednji ukrajinski branitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:45