TERORISTIČKI NAPAD

Novi napad na egipatski plinovod na Sinaju: U snažnoj eksploziji ozlijeđena jedna osoba

Ovo je šesti takav napad na plinovod otkako je bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak napustio svoju političku funkciju u veljači
 AFP

KAIRO - Snažna eksplozija oštetila je u utorak egipatski plinovod na Sinaju koji plinom opskrbljuje Izrael i Jordan, priopćile su egipatske vlasti. Do eksplozije je došlo zapadno od grada Al-Arisha, a očevici navode kako plamen se uzdizao i nekoliko desetaka metara.

Prema prvim informacijama ozlijeđena je jedna osoba.

Svjedoci tvrde kako su Najmanje tri naoružana napadača otvorila vatru iz oružja po plinskoj instalaciji neposredno prije eksplozije. Ovo je šesti takav napad na plinovod otkako je bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak napustio svoju političku funkciju u veljači .

Isti plinovod u više su navrata u zrak digli napadači za koje se vjeruje da su protiv prodaje egipatskog plina Izraelu, a vojne su vlasti potvrdile kako su u međuvremenu locirale i deaktivirale brojne eksplozivne naprave postavljene oko plinovoda.

Samo prošlog mjeseca uhićena su četvorica naoružanih muškaraca za koje se sumnjalo da žele uništiti plinski terminal nedaleko od Al-Arisha. U istom je periodu Egipat pojačao policijske i vojne patrole duž cijelog plinovoda koji se nalazi pod kontrolom Gascoa, egipatska tvrtka za transport plina, podružnica nacionalne plinska tvrtka EGAS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:27