UBILI PET OSOBA

Nove žrtve ruskih napada na željeznicu u Donbasu, poginulo dvoje djece: ‘Sustavno nas uništavaju‘

Ukrajinci tvrde da da Rusija pokušava bombardirati ukrajinske željeznice kako bi poremetila isporuke oružja iz inozemstva

Ilustracija

 State Emergency Service Of Ukraine/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia

Najmanje pet osoba od kojih dvoje djece poginulo je u ponedjeljak u istočnoj regiji Donjeck u ruskoj ofenzivi, rekao je guverner Pavlo Kirilenko.

Među žrtvama u Donjecku su devetogodišnja djevojčica i četrnaestogodišnji dječak, rekao je Kirilenko na Telegramu, prenosi agencija Reuters.

Osim toga u ruskim napadima na ukrajinske željeznice u regiji Vinicja (središnji dio) ranjeno je još 18, objavilo je lokalno tužiteljstvo, a prenosi agencija France prese.

Rusija je objavila da je visoko preciznim raketama uništila šest postrojenja za željeznice korištena za isporuku oružja ukrajinskim snagama u Donbasu.

Eksplozija projektila u ponedjeljak ujutro izazvala je požar na željezničkom kolodvoru Kranse blizu Lavova, na zapadu Ukrajine, rekao je guverner te regije. Rekao da nema podataka o žrtvama i ranjenima.

Rusija tvrdi da u Ukrajini gađa vojne, a ne civilne mete te svoje napade na Ukrajinu naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Ukrajinsko vojno zapovjedništvo ranije u ponedjeljak objavilo je da Rusija pokušava bombardirali ukrajinske željeznice kako bi poremetila isporuke oružja iz inozemstva.

Ruske snage također su uništile skladište oružja blizu Slavjanska u regiji Doneck, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Direktor ukrajinskih željeznica Oleksander Kamišin rekao je da ruske snage sustavno uništavaju željezničku infrastrukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:16