ČLANICA SPS-a

FOTO: SEKSI POLITIČARKA IZ SRBIJE 'Želim biti premijerka, a uzor mi je Margaret Thatcher'

 Marko Todorović/Telegraf.rs

Srpska i balkanska fitness prvakinja i članica SPS-a Maja Pavlović (23) ne oduševljava samo izgledom i svojim sportskim rezultatima, ona je i uspješna studentica medicine na fakultetu u Kragujevcu, a njena politička karijera iz dana u dan je sve veća. Ova nova uzdanica Socijalističke partije Srbije u intervjuu za Telegraf.rs kaže da bi jednog dana voljela biti premijer Srbije i da joj je uzor Margaret Thatcher.

Skrenula si na sebe pažnju svojim izgledom i uspjehom u sportu, ali je mnogima zapalo za oko to da si politički aktivna, otkud Maja u političkim vodama i SPS-u?

- Meni se politika jednostavno dogodila. Nisam se planirala baviti time, ali potreba da u nečemu sudjelujem i želja da nešto promijenim, utjecala je da se aktivnije politički angažiram. SPS ima program koji najviše odgovara nekim mojim stavovima kada je politika u pitanju. To je jedini razlog ovakvog mog izbora.

Što bi konkretno voljela promijeniti u Srbiji, pa si se aktivno uključila u politiku?

- Voljela bih Srbiju vidjeti kao modernu demokratsku i bogatu zemlju koju poštuju u svijetu i sve što budem radila radit ću s tim ciljem!

Na prvi pogled, Maja osim što plijeni svojom pojavom, ostavlja bez daha i svojim razmišljanjem i izražavanjem, a na pitanje Telegrafa je li točno da se u SPS-u stranačke kolege oslovljavaju s “drugovi i drugarice” ona odgovara:

- To se dogodi samo ponekad i u šali.

Kako ocjenjuješ prvih sto dana rada Vlade Srbije?

- 100 dana Vlade obilježile su poplave, jako teška politička i ekonomska situacija i još mnogo drugih stvari koje su otežavale rad Vučićevog kabineta…ipak, uspjeli su mnoga obećanja ispuniti, a sigurno je da na svim poljima uporno rade i to treba cijeniti. Drugi to čak vide bolje nego mi političari.

Uspješna si sportašica, a uz to i političar, misliš li da je privatizacija srpskog sporta najbolje rješenje za naše klubove?

- Samo privatizacija, ali prava i poštena po najpovoljnijem modelu može dati rezultate. Privatizacija sporta je jedino rješenje za naše klubove.

Kakvo je tvoje mišljenje o premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i onome što radi?

- Veoma ga poštujem i mislim da je iskren u svojim namjerama.

Surađivala si s Ivicom Dačićem, kakav je lider SPS-a za suradnju?

- Ivica Dačić je dobar čovjek, iskusan političar i veoma je dobar za suradnju, bilo mi je drago i ugodno raditi s takvim čovjekom, ali moram kazati da neki tu njegovu dobrotu čak i zloupotrebljavaju.

Misliš li da su dame dovoljno zastupljene u srpskoj politici i na važnim funkcijama?

- Ja, iako sam pripadnica ljepšeg pola smatram da žene se trebaju nametnuti svojim profesionalnim kvalitetima, a ne da se zaklanjaju iza bilo kakvih postotaka i ključeva. Definitivno bi moglo biti više žena u politici.

Kad bi morala izabrati najvećeg šarmera na srpskoj političkoj sceni tko bi to bio?

To pitanje mi je više puta postavljeno, a ja ću sada odgovoriti da je Srbija puna šarmantnih muškaraca i žena pa su takvi i političari.

Koji je tvoj krajnji cilj bavljenja politikom – što bi voljela biti jednog dana i tko ti je uzor?

- Voljela bih, kada se već bavim politikom, da jednog dana budem i prva žena premijer u Srbiji. Ideološki nismo istomišljenice, ali Margaret Thatcher je žena kojoj se zaista divim. Kod nas, uvijek spomenem Slavicu Đukić Dejanović.

Kako uspijevaš biti uspješna sportašica, student i političar – otkrij nam tajnu?

- Nećete mi vjerovati, ali to što ste naveli radim po cijele dane svaki dan i u tome je jedina tajna. Znači ljubav, predanost i rad…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:49