NAKON UKIDANJA

Nova grčka televizija počela emitirati vijesti. Zaposleno tek 500-njak od bivših 2700 radnika

Grčka koalicija koju predvode konzervativci tvrdila je da je ERT preskup s obzirom na to da je zemlja u dubokoj krizi, pa je svih 2700 zaposlenih u lipnju dobilo otkaz
 AFP

Dva mjeseca nakon što je grčka vlada zatvorila javnu televiziju ERT , njezina nasljednica EDT počela je emitirati vijesti. Nova je televizija počela emitirati program još prošli mjesec, ali uglavnom je riječ bila o dokumentarcima i starim grčkim crno-bijele filmovima.

Grčka koalicija koju predvode konzervativci tvrdila je da je ERT preskup s obzirom na to da je zemlja u dubokoj krizi, pa je svih 2700 zaposlenih u lipnju dobilo otkaz. Taj je potez izazvao osudu u inozemnoj javnosti ali i političku krizu u zemlji jer je Demokratska lijeva stranka u znak prosvjeda napustila vladu, kojoj je ostala tek tijesna većina u parlamentu.

Bivši su pak zaposlenici zauzeli sjedište kompanije u Ateni i nastavili proizvoditi program koji su emitirali na internetu i satelitu uz pomoć Europske radiotelevizijske unije. No ta im je organizacija ukinula prijenos u trenutku kada je nova televizija počela s radom. Na njoj je zaposleno više od 500 bivših zaposlenika ERT-a, ali samo na ugovor od dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:03