OPET!

Nitko nikada ovako nije ugrozio sigurnost zračnog prometa: Ljudi hiperventilirali, tražio se kisik, avion u slobodnom padu...

Putovanje je bilo nastavljeno u nedjelju drugim zrakoplovom

Avion Boeinga imao je problem s tlakom u kabini tijekom leta aviokompanije Korean Air

 Screenshot/TheNewswale/X

Još jedan avion Boeinga je prošlog vikenda imao problema, dok je tvrtka pod intenzivnim nadzorom od početka godine. Tijekom leta aviokompanije Korean Air, zrakoplov se spustio za skoro devet tisuća metara u 15 minuta zbog pada tlaka u kabini, javlja Daily Mail.

Incident se dogodio u subotu, samo 30 minuta nakon polijetanja iz zračne luke Incheon. Kako prenosi britanski tabloid, u pitanju je bio zrakoplov Boeing 737 MAX 8, čija je destinacija bila zračna luka Taichung, ali je stigao samo do otoka Jeju.

Sveukupno 17 putnika trebalo je liječničku pomoć zbog bolova u bubnjiću i kasnije su bili otpušteni bez težih ozljeda, piše Daily Mail. Tijekom spuštanja aviona morali su koristiti maske s kisikom, stoga je nekoliko putnika također tražilo pomoć zbog hiperventiliranja.

Putovanje je bilo nastavljeno u nedjelju drugim zrakoplovom. Korean Air aviokompanija se ispričala svima koji su bili pogođeni situacijom, uz objašnjenje da je u tijeku istraga kako bi se razjasnile okolnosti incidenta.

Proizvođač zrakoplova Boeing, piše britanski tabloid, tijekom posljednjih mjeseci je pod ogromnim pritiskom zbog incidenata i problema s avionima.

Linija 737 MAX već je prethodno prouzročila dvije kobne nesreće u kojima je poginulo 346 osoba - prvu u Indoneziji 2018. godine, a drugu u Etiopiji samo pet mjeseci kasnije, prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 05:42