MEKSIKO NA NOGAMA

NAŠLA SE SA SINOM POLITIČARA, PA JE OTELI I ZADAVILI Roditelji su platili 130.000 dolara i dobili mrtvu kćer

 Facebook

Meksikanka Isarve Cano Vargas oteta je i potom ubijena iako su njezini roditelji platili otmičarima traženu otkupninu od 130.000 dolara (oko 884.000 kuna) otkupnine, javlja Daily Mail. Njezina je otmica uslijedila nedugo nakon što se našla s 21-godišnjim Jesusom Carrascom Lopezom, sinom lokalnog političara i njegovim prijateljima.

Vargas, praunuka bivšeg političara i nećakinja visokopozicioniranog gradskog dužnosnika, pronađena je mrtva nakon što je nestala prošlog mjeseca. Prema navodima policije, Lopez, sin bivšeg lokalnog političara Angela Carrasca Rivere, nazvao je roditelje tinejdžerke te od njih zatražio dva milijuna pesosa za njezino oslobađanje.

Iako je obitelj platila ogromnu odštetu, otmičari su tražili dodatnih 140 tisuća pesosa, dodatnih devet tisuća dolara.

Detektivi koji rade na slučaju vjeruju kako je Lopez sa svojim prijateljima, 28-godišnjim Efrainom Mendez Cabrerom, 21-godišnjim Jairom Adan Gutierrez Cabrerom, već ubio Vargas kada je njezine roditelje tražio otkupninu.

Obitelj je policiju pozvala tek nakon što su otmičari zatražili drugu isplatu.

- Vjerujemo da su otmičari strahovali da će ih djevojka prepoznati i odlučili ne uzimati taj rizik - objasnio je policijski glasnogovornik.

Tijelo 21-godišnje Vargas pronađeno je 20ak kilometara izvan grada Coxcatlana gdje su ga otmičari odbacili. Lopez je zajedno s suučesnicima uhićen te je zadržan u pritvoru.

Iako prve informacije navode kako je Vargas zadavljena, detaljne informacije bit će dostupne tek nakon obavljanja forenzičke analize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:35