NEPOZNATA SUDBINA

HRVATSKI DRŽAVLJANIN OTET U EGIPTU31-godišnji Hrvat radio je kao zaposlenik u francuskoj kompaniji u trenu otmice

Prema dostupnim informacijama, muškarac je radio u Egiptu za jednu francusku korporaciju
 AFP PHOTO / KHALED DESOUKI

KAIRO - Za sada neimenovani hrvatski državljanin otet je u Egiptu.

Hrvatski državljanin T.S. (1984) otet je 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Neslužbeno doznajemo kako je obavljao menadžersku funkciju u tvrtci Compagnie Générale de Géophysique.

Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova na svojim internetskim stranicama.

Ministarstvo od prvog trenutka poduzima sve potrebne radnje, a zajedno s Veleposlanstvom RH u Kairu i drugim hrvatskim institucijama u stalnom su kontaktu s nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU u Kairu, francuskom kompanijom kao i partnerskim službama kako bi dobili informacije o otetom hrvatskom državljaninu.

MVEP je u stalnom kontaktu s obitelji otetog hrvatskog državljanina. Identitet otmičara je nepoznat, a iz vladinih izvora doznaje se da zasad nema zahtjeva za otkupninom. Vozač je na ispitivanju u policiji, ali zasad se još ne znaju informacije koje je dao egipatskoj policiji.

O svim novim informacijama javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:09