SIR NICK CARTER

Nakon misterioznih pretraga, Elizabeta II obavila prvi razgovor licem u lice nakon mjesec dana

Zdravstveno stanje kraljice zabrinjava javnost još otkako su joj 20. listopada liječnici odredili mirovanje te je provela noć u bolnici

Kraljica Elizabeta II. i Nick Carter

 Steve Parsons/AFP

Britanska kraljica Elizabeta II. (95) primila je u srijedu šefa združenog stožera britanske vojske generala Nicka Cartera u dvorcu Windsoru, što je prvi razgovor licem u lice objavljen u javnosti otkako su joj liječnici odredili mirovanje prije gotovo mjesec dana.

"Njezino Veličanstvo je primilo generala Sir Nicholasa Cartera u dvorcu Windsor", objavila je u srijedu Buckinghamska palača u kratkom priopćenju.

Na snimkama susreta kraljica stoji u cvjetnoj haljini i razgovara s generalom Carterom.

Zdravstveno stanje kraljice, koja vlada blizu 70 godina, zabrinjava britansku javnost još otkako su joj 20. listopada njezini liječnici odredili mirovanje i kada je provela noć u bolnici na "preliminarnim" pregledima o kojima nikada nisu procurili detalji.

Otkazala je nekoliko javnih pojavljivanja i do srijede se samo putem videokonferencija uključivala u razgovore.

Premijer Boris Johnson je rekao da ju je sreo u Windsoru 10. studenoga, ali nije objavljena nikakva fotografija tog susreta.

'Sa 95 godina nije lako kao ranije'

U nedjelju se trebala pojaviti u javnosti prateći s balkona svečano odavanje počasti žrtvama rata, što je u posljednjem trenutku otkazano jer je imala bolove u leđima.

"Dobro je, puno hvala", tvrdio je u srijedu princ Charles, njezin nasljednik, za SkyNews tijekom puta u Jordan.

"Sa 95 godina to nije tako lako kao ranije. Već je dosta teško kada imate 73 godine", dodao je.

Elizabeth II je otkazala krajem listopada put u Glasgow na konferenciju Ujedinjenih naroda o klimi COP26, gdje su prinčevi Charles i William predstavljali kraljevsku obitelj.

Kraljičin raspored je bitno olakšan od 20. listopada, sa samo nekoliko video konferencija koje je palača objavila.

Prvog studenoga britanski tisak je objavio fotografije kraljice dok vozi zeleni Jaguar sa sunčanim očalama i maramom na glavi na terenima dvorca Windsor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2022 03:04