BEZ SLUŽBENIH DUŽNOSTI

Raste zabrinutost zbog zdravlja kraljice Elizabete II.: Liječnici su joj savjetovali još dva tjedna odmora

Iako neće osobno prisustvovati samitu ‘COP26‘, kraljica će snimiti videoporuku koja će biti emitirana delegatima u Glasgowu
Kraljica Elizabeta II.
 Jacob King/AFP

- Liječnici su kraljici Elizabeti II. savjetovali da nastavi mirovati barem iduća dva tjedna, što znači da tijekom tog vremena neće obavljati nikakve službene dužnosti - priopćila je Buckinghamska palača, prenosi Daily Mail.

U priopćenju Buckinghamske palače stoji da bi kraljica još uvijek mogla obavljati neke lagane dužnosti, uključujući virtualna obraćanja javnosti.

"Slijedeći njihov nedavni savjet da bi se kraljica trebala odmarati nekoliko dana, liječnici Njezina Veličanstva savjetovali su joj da nastavi mirovati barem sljedeća dva tjedna. Liječnici kažu da Njezino Veličanstvo može nastaviti obavljati lagane dužnosti tijekom tog vremena, uključujući virtualno obraćanje javnosti, ali da ne poduzima nikakve službene posjete. Njezino Veličanstvo žali što neće moći prisustvovati tradicionalnom događaju "Festivala sjećanja" , 13. studenog. Međutim, kraljičina je čvrsta namjera da bude prisutna na "Nacionalnoj službi sjećanja", u nedjelju, 14. studenoga", stoji u priopćenju Buckinghamske palače.

image
Britanska kraljica Elizabeta II.
I-images/Eyevine/Profimedia

Iz navoda Palače podrazumijeva se da je kraljica i dalje u dobrom stanju te da se liječnički savjet smatra razumnom mjerom opreza. No usprkos ovom priopćenju, jasno je da će ova objava pojačati zabrinutost za zdravstveno stanje kraljice Elizabete II.

Kraljica se oporavljala u dvorcu Windsor posljednjih deset dana nakon što je prošlog tjedna boravila u bolnici. Ranije ovog tjedna, Buckinghamska palača je također objavila da neće sudjelovati na samitu "COP26" u Glasgowu, što je izazvalo opću zabrinutost o njenu zdravstvenom stanju. Od posljednjeg pojavljivanja u javnosti, prije gotovo dva tjedna, kraljica je odrađivala samo "virtualna obraćanja", a posljednji je bio jučer, kada je engleskom pjesniku Davidu Constantineu, koji je bio u Buckinghamskoj palači, virtualno uručila Kraljičinu zlatnu medalju za poeziju.

Iako neće osobno prisustvovati samitu "COP26", kraljica će snimiti videoporuku koja će biti emitirana delegatima u Glasgowu. Izvori iz palače tvrde su da je njezina odluka da ne otputuje u Škotsku bila samo "razumna mjera opreza" njezinog liječnika koji joj je preporučio da se odmori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 15:52