MEDVEDEV UPOZORIO

‘Nadam se da naši vječni neprijatelji shvaćaju, ako takvo što učine, Moskva će to smatrati objavom rata‘

Medvedev, sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, reagirao je na posjet britanskog premijera Rishija Sunaka Kijevu

Dmitrij Medvedev

 Yekaterina SHTUKINA/SPUTNIK/AFP

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je u petak da će Moskva smatrati slanje britanskih vojnika u Ukrajinu objavom rata Rusiji.

Medvedev, sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, reagirao je na posjet britanskog premijera Rishija Sunaka Kijevu.

Sunak je u Kijevu u petak najavio povećanje financijske pomoći Ukrajini kako bi mogla kupiti nove vojne dronove.

"Nadam se da naši vječni neprijatelji - arogantni Britanci - shvaćaju da bi raspoređivanje službenog vojnog kontigenta u Ukrajini bila objava rata našoj zemlji", objavio je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je također postavio pitanje kako bi se zapadna javnost osjećala kada bi Sunakovo izaslanstvo bilo napadnuto kazetnim streljivom u središtu Kijeva, kao što se nedavno dogodilo ruskim civilima u Belgorodu, u blizini ukrajinske granice.

U tom je incidentu 30. prosinca poginulo najmanje 20 ljudi, uključujući dvoje djece, a ozlijeđeno je 111, rekao je.

Ukrajinski portal RBC-Ukraine objavio je, pozivajući se na neimenovane izvore, da su ukrajinske snage pucale na vojne mete u Belgorodu kao odgovor na masovno rusko bombardiranje ukrajinskih gradova dan prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:28