PUTINOV PRIJATELJ

‘Lideri Europe, recite istinu ljudima, ovako će izgledati rat Rusa i NATO-a, dogodit će se apokalipsa‘

‘Zbog neusporedivosti naših vojnih potencijala jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan‘

Vladimir Putin i Dmitri Medvedev

 East2west News/Willwest News/Profimedia

Sunak, Scholz, Macron, norveški, finski, poljski i drugi čelnici zemalja NATO-a poručuju da ‘moramo biti spremni za rat s Rusijom‘. A iako je Rusija u više navrata rekla da nema planova za sukobe sa zemljama NATO-a i EU, opasno brbljanje o ovoj temi se nastavlja‘, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

‘Razlozi su očiti, nastavio je Medvedev. ‘Potrebno je skrenuti pozornost birača kako bi se opravdalo trošenje milijardi dolara na Ukrajinu. Uostalom, golemi se novci ne troše na rješavanje socijalnih problema u tim državama, već na rat u državi koja umire i koja je strana poreznim obveznicima, čije je stanovništvo pobjeglo diljem Europe i terorizira lokalno stanovništvo. Stoga čelnici tih zemalja svaki dan ponavljaju: moramo se pripremiti za rat s Rusijom i nastaviti pomagati Ukrajini, stoga moramo proizvoditi više tenkova, granata, dronova i drugog oružja‘, napisao je Medvedev.

‘Ali svi europski čelnici cinično lažu svojim građanima. Ako, ne daj Bože, dođe do takvog rata, on se neće voditi u rovovima topništvom, oklopnim vozilima, bespilotnim letjelicama i opremom za elektroničko ratovanje. NATO je golemi vojni blok, stanovništvo zemalja Saveza broji gotovo milijardu ljudi, a njihov ukupni vojni proračun može dosegnuti bilijun i pol dolara‘, kazao je Medvedev.

‘Zbog neusporedivosti naših vojnih potencijala jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristit će se balističke i krstareće rakete s posebnim bojevim glavama. To se temelji na našoj vojnoj doktrini i svima je dobro poznato ako do toga dođe, to će biti apokalipsa‘, zlokobno je najavio Medvedev.

‘Stoga bi zapadni političari svojim biračima trebali reći gorku istinu, a ne ih tretirati kao idiote bez mozga. Objasnite im što će se stvarno dogoditi i ne ponavljajte lažnu mantru o spremnosti na rat s Rusijom‘, kazao je zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 15:44