AMERIKA NA NOGAMA

Manijak opsjednut srpskom vojskom ubio policajca i pobjegao u šumu

 Facebook / Facebook

MILFORD - Policija američke savezne države Pennsylvanije danima je u potjeri za Ericom Freinom (31) koji je ubio pripadnika tamošnje policije Byrona Dicksona (38) te teško ranio njegovog kolegu Alexa Douglassa (31). Frein je opsjednut bitkama iz Drugog svjetskog rata i istočnoevropskom vojskom, a posebno srpskim, odnosno četničkim uniformama, piše Blic .

Frein je ljubav prema srpskoj uniformi pokazao i na fotografijama koje je postavio na svoj Facebook profil, a da voli i srpsku tradiciju dokazao je poziranjem ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Policijski potpukovnik George Bivens priopćio je kako je Frein član udruženja 'Istočni vuk' za rekonstrukciju vojnih događaja koja je fokusirana na istočnoevropske vojske i bitke. 'Obrijao je glavu sa strane, a ostavio dugačku kosu na tjemenu', dodao je policijski časnik.

Policija opisuje Freina kao dobrog strijelca i majstora preživljavanja u divljini, ljutitog na policiju i vlasti. 'Uglavnom se sam obučavao za preživljavanje', rekao je Bivens. Prema njegovim riječima, Frein je često mijenjao posao i nikada se nije duže zadržao na jednom mjestu. Pripadao je grupi ljudi koji su simulirali vojnu povijest i bili opsjednuti istočnom Europom u vrijeme Hladnog rata.

Policija je upozorila stanovništvo da bude oprezno tijekom potrage za Freinom. Bivens im je preporučio da zaključaju vrata i ne gase svjetla. Smatra se da je Frein opasan, vjerojatno i naoružan puškom te kalašnjikovom. Više od 150 policajaca sudjeluje u potrazi.

Jeremiah Hornbaker, koji je poznavao Freina skoro deset godina, ispričao je da su Freina često angažirali prilikom snimanja filmova kao stručnjaka za vojsku i oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:43