INCIDENT U RESTORANU

KONOBAR POKUŠAO UHITITI TONYJA BLAIRA 'Vi ste odgovorni za masovna ubojstva civila u Iraku'

 AFP/Facebook

LONDON - Bivši britanski premijer Tony Blair suočio se s vrlo neobičnom situacijom dok je u petak navečer večerao s obitelji i prijateljima u otmjenom restoranu Tramshed.

Naime, ljutiti konobar 'uhitio' ga je zbog ratnih zločina u Iraku 2003. godine.

Twiggy Garcia (24) prišao mu je i stavio ruku na njegovo rame.

- Gospodine Blair, ovo je građansko uhićenje zbog zločina protiv mira i Vaše odluke da povedete rat protiv Iraka bez da Vas je itko na to izazvao - kazao je konobar političaru.

Tada ga je pokušao prisiliti da ode s njim u policijsku postaju gdje bi trebao odgovoriti na pitanja o 'ilegalnom ratu'.

- Blair je pokušao promijeniti temu i kazao mi kako bi trebao biti više zabrinut zbog rata u Siriji. Nisam očekivao da će početi raspravljati sa mnom. Zapravo mislim da je vjerovao u sve te laži koje su izlazile iz njegovih usta.

Blairov sin tada je pozvao osiguranje, a Garcia je nestao.

Unatoč tome što je izgubio posao, kaže kako ne žali.

- Osjećao sam se sjajno, želio sam to učiniti proteklih par godina - kazao je te dodao: - Vjerujem kako je Blair odgovoran zbog masovnih ubojstava iračkih civila koja su se dogodila nakon što je poveo našu zemlju u nezakonit rat.

Glasnogovornik Tonyja Blaira kazao je kako je bivši čelnik laburista ponudio konobaru da razgovaraju o pitanju, no da je otišao prije nego su raspravili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:50