MONSTRUOZAN UBOJICA

'Kanibal sa samostrelom' osuđen na doživotni zatvor: Svoje žrtve je komadao i jeo ih sirove

Student kriminalistike Stephen Griffiths (40) osuđen je za brutalno ubojstvo tri prostitutke. Jedna je pronađena raskomadana na 81 dio, s odsječenom glavom u kojoj je pronađen zabijen nož i strijela. Policija sumnja da ga je na ubojstva natjeralo njegovo proučavanje serijskih ubojica
 Thinkstock

Stephen Griffiths (40), koji sebe naziva "Kanibal sa samostrelom", danas je na sudu u Leedsu osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog monstruoznog ubojstva tri prostitutke, piše DailyMail.

Ubojica, inače student kriminalistike, policiji se hvalio da je žrtve komadao i jeo njihovo meso, zbog, kako je sam rekao policiji, magičnog učinka ljudskog mesa.

Sve tri žrtve - Suzanne Blamires, Shelley Armitage i Susan Rushworth, radile su u četvrti u blizini njegova doma u Bradfordu, Zapadnom Yorkshireu.

Ubojica je policiji priznao ubojstva, i nadodao da ih je ubio još mnogo, a ne samo navedene tri.

Uhićen je kad je nadzornik zgrade u kojoj je živio vidio ubojstvo Suzanne Blamires na nadzornoj kameri. Stephen ju je usmrtio samostrijelom.

Na suđenju su izneseni mučni detalji ubojstava. Tijelo ubijene Suzanne Blamires pronađeno je na području u blizini rijeke Aire raskomadano na 81 dio. U odsječenoj glavi otkriven je zaboden nož i strijela od samostrela, a koža s glave je odstranjena.

U monstrumovu stanu pronađeni su tragovi krvi po namještaju i zidovima. Ubojica je istražiteljima priznao da je jeo sirovo žrtvino meso, no istragom to nije potvrđeno.

Majka jedne od ubijenih djevojaka, Susan Rushworth, na suđenju je molila Stephena da kaže gdje je tijelo njezine kćeri, kako bi je obitelj mogla sahraniti.

U javnost su izašli zastrašujući detalji ubojičine nasilne prošlosti. Kao 17-godišnjak je uhićen zbog krađe u supermarketu, prilikom čega je čuvaru nožem prerezao vrat dok ga je ovaj pokušao zadržati do dolaska policije. Proveo je u zatvoru 3 godine. 1989. osuđen je na 100 sati dobrotvornog rada zbog posjedovanja zračnog pištolja, a 1991. godine osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog posjedovanja hladnog i vatrenog oružja.

Njegove bivše djevojke svjedočile su da ih je tukao i ponašao se nasilnički prema njima. No nikada se nisu usudile prijaviti ga zbog straha od odmazde.

Policija sumnja da ga je na ubojstva natjeralo njegovo proučavanje serijskih ubojica koje je provodio u sklopu studija.

Ubojstva su bila neizmjerno brutalna, kao iz horor filmova. U svome stanu u kadi svoje je žrtve rezao uz pomoć noževa i raznih alata, ponekad čak i golim rukama. Istražitelji su po cijelom stanu pronašli tragove krvi koji su ih doveli do identifikacije žrtava.

Policija zasad nije otkrila je li Stephen ubio još koga osim tri prostitutke za čija je ubojstva osuđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:22