STRAH I TREPET

Je li ovo lice jednoga od najpoznatijih serijskih ubojica Jacka Trbosjeka?

Identitet slavnog serijskog ubojice nikada nije otkriven, no stručnajci sumnjaju da je riječ o Nijemcu Carlu Feigenbaumu

Na današnji dan prije 123 godine, Jack Trbosjek ubio je svoju prvu žrtvu. No, to je bio taj serijski ubojica? Moderna tehnologija po prvi puta nam omogućava da lice Carla Feigenbauma, glavnog osumnjičenog iz Njemačke, napokon stavimo lice.

Jack Trbosjek najpoznatiji je neriješeni slučaj na svijetu . Identitet čovjeka koji je brutalno ubio pet žena u londonskom East Endu u jesen 1888. godine i dalje ostaje misterij. Imenovano je više od 200 osumnjičenih, no prema glavnom stručnjaku za Trbosjeka detektivu Trevoru Marriottu, upravo je Feigenbaum glavni osumnjičeni.

Osuđen za ubojstvo svoje najmodavke u Manhattanu, Feigenbaum je ubijen na električnoj stolici u newyorškom zatvoru Sing Sing 1894. I njegov odvjetnik je također sumnjao da je on bio Trbosjek.

Kako ne postoji niti jedna fotografija Feigenbauma, Marriott je koristeći modernu tehnologiju izradio virtualnu sliku kako je potencijalni Trbosjek mogao izgledati prilikom dolaska u zatvor.

Marriott vjeruje kako je Feigenbaum najslavniji serijski ubojica jer je proučavajući dokaze i medijske napise našao na previše podudarnosti da bi bile slučajnost. Uz to, prilikom pogubljenja Feigenbauma njegov je odvjetnik rekao da mu je klijent priznao kako pati od bolesti koja ga povremeno izludi do te granice da mora ubiti ženu.

Tko je ubio tih petero žena vjerojatno nikada sa sigurnošću nećemo znati, no danas barem znamo kako je izgledao prvi osumnjičeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:58