REHABILITACIJA

JAMIE OLIVER ZAPOSLIO PEDOFILA 'Dali smo mu šansu da se vrati u normalan život'

David Mason (24), optuženi silovatelj djevojčice, dobio je priliku za posao u jednom od londonskih restorana Jamiea Olivera. Naime, Jamie je Masona, koji se okomio na 12-godišnjakinju dok su igrali video igrice, zaposlio kao kuhara učenika u restoranu Fifteen. Slavni kuhar, kazao je njegov glasnogovornik, dao je mladiću šansu da se vrati natrag u normalan život.

No oni koji poznaju Masona, kazali su kako su zgroženi jer se mladić hvali svojim poslom od 130 funti tjedno na Facebooku.

- Gnjusno je da netko tko je silovao 12-godišnju djevojčicu nagrađen takvom prilikom za kojom iskreno žudi mnogo radišnih mladih diljem države - kazao je jedan od njih.

Mason iz Londona imao je 19 godina kada je silovao djevojčicu te je, nakon što je priznao zločin, optužen na četiri godine zatvora kao mladi prijestupnik.

Odslužio je dvije godine i još dvije godine uvjetno prije nego li je prije šest tjedana upao u godinu dana dugu školu Jamiea Olivera.

- Znam da je odslužio kaznu, no svi su zgroženi jer je dobio zlatnu priliku ispred ljudi koji nisu počinili takav stravičan zločin, a i zbog načina na koji to pokazuje na Facebooku... - kazao je Masonov poznanik za Sun.

Oliverov Fifteen program s kojim je započeo još 2002. godine namijenjen je da pomaže mladim ljudima da se klone nevolja i učine nešto od svojih života.

- Mason je bio u potpunosti iskren o svojoj prošlosti kad se prijavio i mi smo odlučili da mu, pošto je odslužio svoju kaznu, dopustimo sudjelovanje u programu. Nije neuobičajeno da radimo s ljudima koji žele promijeniti svoj život. Dobro smo promislili prije nego smo odlučili i za sada je s nama šest tjedana i ide mu dobro - kazao je glasnogovornik.

Jamijevi učenici prolaze kroz rigorozni selekcijski program, pohađaju koledž jednom tjedno i rade u kuhinji restorana Fifteen te uče kako postati vrhunski glavni kuhar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:58