ZNAKOVITA PORUKA

Izraelski ministar o navodnom ubojstvu šefa Hamasa citirao Levitski zakonik: ‘Tvoji neprijatelji će pasti od mača‘

Izrael još uvijek procjenjuje je li vođa Hamasa mrtav

Yahya Sinwar

 Mohammed Abed/Afp

Dok Izrael još procjenjuje je li u napadu ubijen šef Hamasa Yahya Sinwara, izraelski ministar obrane Yoav Gallant na X-u se osvrnuo i prokomentirao ovaj događaj, citirajući Levitski zakonik, treću Knjigu Starog zavjeta, Petoknjižja i Tore, koja sadrži propise koji se odnose na Arona (brata Mojsijevog) i njegove sinove, pripadnike plemena Levi, koji su obavljali svećeničku službu u svetištu za vrijeme izgnanstva u pustinji, a potom i u jeruzalemskom hramu.

"Doći ćemo do svakog terorista i eliminirati ga", naveo je Gallant. "Progonit ćeš svoje neprijatelje i oni će pasti pred tobom od mača", citirao je izraelski ministar Levitski zakonik.

Gallant je u objavi priložio fotografije bivšeg vojnog zapovjednika Hamasa Muhammada Deifa i nedavno ubijenog vođe libanonske proiranske militantne skupine Hezbolah Hassana Nasrallaha, zajedno s fotografijom koja je zacrnjena, a koja sugerira fotografiju mrtvog šefa Hamasa.

Preko fotografija Gallant je stavio oznake X kao simbol eliminacije.

image

Yoav Gallant

Celal Gunes/Anadolu Via Afp

Prema uznemirujućim snimkama objavljenim na društvenim mrežama, čini se da prikazuju vođu Hamasa među ruševinama s ozbiljnim ozljedama, uključujući i ozljede glave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 17:20