HOROR U ATENI

Ispred kuće ubijenog Michalisa (29) pretučene TV ekipe, majka mu doživjela srčani udar!

Nepoznati napadači su ispred kuće razbili kamere i napali novinare i tehničare

Ubijeni Michalis (29), navijački neredi u Ateni, policijski očevid na ulicama glavnog grada Grčke

 /Ronald Goršić/ Cropix/ Screenshot Twitter

Grčki portal Law and Order objavio je da je skupina nepoznatih osoba u utorak oko podnevnih sati napala TV ekipe ispred kuće 29-godišnjaka, koji je ubijen u nasilnim incidentima između navijača zagrebačkog Dinama i grčkih navijača u blizini stadiona AEK-a u Novoj Philadelphiji.

Kako navodi portal, nepoznati napadači su ispred kuće razbili kamere i pretukli novinare i tehničare. Napad se dogodio u Elefsini, industrijskom gradu smještenom 23 kilometra zapadno od Atene.

Podsjetimo, večer uoči kvalifikacija za Ligu prvaka, više od 100 navijača zagrebačkog Dinama napalo je navijače suparničkog AEK-a, a u napadu je smrtno stradao 29-godišnji Michalis, navijač grčkog kluba. Mladić je zadobio više uboda nožem zbog čega je, unatoč borbi liječnika, preminuo u bolnici Crvenog križa. Prema pisanju grčkih medija, navijač AEK-a uboden je u arteriju na ruci što je izazvalo nekontrolirano krvarenje, a za ubojstvo se tereti hrvatske huligane.

Kako prenosi portal Law and Order, nepoznati ljudi su uznemiravali TV ekipe tražeći od njih da odmah napuste lokaciju. Pritom su im razbili kamere.

Majka 29-godišnjaka je nešto ranije hitno prevezena u bolnicu Crveni križ jer je nakon tragične vijesti od smrti sina doživjela srčani udar.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, između 100 i 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača.

Snage interventne policije MAT-a već su bile mobilizirane, ali su stigle nakon erupcije nasilja u kojoj je navijač AEK-a izboden nožem i nedugo nakon toga podlijegao ozljedama.

image

Lokacija na kojoj su se dogodilo krvoproliće

Giorgos Arapekos/Nurphoto Via Afp
image

Okolica stadiona AEK-a jutro nakon krvavog sukoba

Giorgos Arapekos/Nurphoto Via Afp
image

Okolica stadiona AEK-a jutro nakon krvavog sukoba

Giorgos Arapekos/Nurphoto Via Afp
image

Okolica stadiona AEK-a jutro nakon krvavog sukoba

Giorgos Arapekos/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:59