POBIO RANIJE TVRDNJE

ISKAZ MONSTRUMA KOJI JE ŠOKIRAO REGIJU 'Popio sam previše piva kad sam ubio Tijanu'

 Facebook

Dragan Đurić, mesar iz Surčina, na saslušanju je pokušao objasniti zašto je ubio Tijanu Jurić (15).

- Bio sam pijan. Popio sam jako puno piva - bez imalo kajanja se branio monstrum koji je 26. srpnja 2014. oteo djevojčicu u Bajmoku, a potom brutalno ubio, prenosi Blic.

Đurić je ranije tvrdio da je pio rakiju. Zbog nove izjave ubojice sud je izdao dopunu naredbe da se utvrdi koliko je monstrum, kojemu prijeti 40 godina zatvora, bio pijan.

U međuvremenu, istraga je prikupila preostale dokaze, čekaju se još samo vještaci Centra za sudsku psihijatriju u Novom Sadu. Oni bi trebalo utvrditi pretrpljeni strah žrtve. Ako ovaj nalaz ne stigne do 7. veljače, kada ističe šest mjeseci od uhićenja ubojice, tužiteljstvo u Subotici će podići optužnicu.

U istrazi su saslušani Tijanini prijatelji koji su je posljednji vidjeli u noći kada je oteta i ubijena, budući da se od kuće vratila na nogometni turnir. Izjave su dali i roditelji djevojčice i osoba koja je pronašla njezin telefon na putu za Zrenjanin. Napravljeno je vještačenje DNK tragova u automobilu ubojice, njegove odjeće i drugih predmeta, kao i neuropsihijatrijsko vještačenje.

- Čekamo nalaze o pretrpljenem strahu, ali i optužnicu koja mora biti podignuta sa ili bez vještačenja - kaže za „Blic” Maja Atanasković, odvjetnica obitelji Jurić.

Na Višem sudu u Subotici objašnjavaju da je Đurić tražio da ga prebace u samicu.

- Đurić je u posebnom delu Okružnog zatvora u Subotici i podnio je zahtjev za samicu i izolaciju sa posebnim mjerama osiguranja. On u zatvoru i dalje šuti. Jednom mjesečno u posjet mu dolazi majka - kaže Rajko Maravić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:50