KOLEKTIVNA PODRŠKA

Iggy Pop se pridružio izvođačima koji otkazuju koncerte u Rusiji

Škotski rokeri Franz Ferdinand također su nakon ruske agresije na Ukrajinu otkazali koncerte u St. Petersburgu 29. lipnja i Moskvi 1. srpnja

Iggy Pop 

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Legendarni glazbenik Iggy Pop otkazao je festivalski nastup zakazan za srpanj u Moskvi, pridruživši se rastućem broju pop i rock izvođača koji odustaju od najavljenih koncerata u Rusiji u znak prosvjeda zbog njezine invazije na Ukrajinu.

"Nastup na festivalu Park Live u Moskvi planiran 10. srpnja je otkazan. U svjetlu aktualnih događaja to je bilo neophodno. Naše misli su s Ukrajincima i svim hrabrim ljudima koji se protive nasilju i žele mir", napisao je američki roker na svojoj facebook stranici.

Popularni pankeri Green Day trebali su svirati 29. svibnja na stadionu Spartak u Moskvi kapaciteta više od 45.000 posjetitelja, ali su koncert otkazali "teška srca", također zbog ratnih događaja u Ukrajini.

“Svjesni smo da ovo nije trenutak za stadionske rock koncerte, riječ je o puno većem od toga. Također znamo da je rock and roll vječan i uvjereni smo da će biti i vremena i mjesta da se vratimo tamo u budućnosti", napisao je punk rock bend na instagramu.

Škotski rokeri Franz Ferdinand također su nakon ruske agresije na Ukrajinu otkazali koncerte u St. Petersburgu 29. lipnja i Moskvi 1. srpnja.

U priopćenju su objasnili: “Volimo Rusiju. Ta velika zemlja inspirirala je bend preko svoje umjetnosti i književnosti i od našeg prvog nastupa u njoj prije 17 godina razvili smo bogat i dubok odnos s našim ruskim fanovima".

Razgovarali smo preko društvenih mreža s našim brojnim prijateljima u Rusiji i naišli na nepodijeljeno protivljenje ovom nasilju i na solidarnost s našim ukrajinskim prijateljima, napisali su. "Znamo da vidite ludilo vodstva svoje zemlje. Znamo da ne želite rat."

Priopćenje završava u optimističkom tonu: “Unatoč ovoj tragičnoj situaciji u našim srcima još uvijek gori plamen optimizma i radujemo se danu kada ćemo se moći vratiti u miru da ponovno zajedno podijelimo radost glazbe.”

Američki indie pop sastav AJR sa "žaljenjem" je na twiteru objavio da otkazuje nadolazeći nastup u Rusiji zakazan za 22. listopada u Moskvi.

“Hvala svim ruskim obožavateljima koji se protive ničim izazvanim i kriminalnim ponašanjem svoje zemlje. Naša srca su s ukrajinskim narodom", napisala je grupa.

Koncerte su također otkazali Louis Tomlinson, Yungblud, Health, Bring Me The Horizon i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:56