EKSKLUZIVNO

Grčki odvjetnik za Jutarnji otkrio što bi moglo čekati BBB-ovce: ‘Zločinačka organizacija? Teško...‘

Alexis Kougias potvrdio nam je u Ateni da je on odvjetnik jednog od uhićenih Grka, navijača Panathinaikosa

Alexis Kougias

 Ronald Gorsic/CROPIX

Nakon objave vijesti da bi uhićene Bad Blue Boyse zbog smrti 29-godišnjeg navijača kluba AEK, Mikalisa Katsourisa, u Ateni mogli optužiti za kriminalno organiziranje, odnosno sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, Jutarnji list na terenu je stupio u kontakt s Alexisom Kougiasom, odvjetnikom koji se u srijedu ujutro pojavio pred Gradskom sudnicom gdje su doveli hrvatske navijače.

Iako se mislilo da je on pravni predstavnik svih uhićenih navijača, sad nam je potvrdio da je ipak odvjetnik jednog od uhićenih Grka, navijača Panathinaikosa, skupine koja je ljuti protivnik AEK-a, a Dinamovim navijačima pomogla je u nasilnom incidentu.

- Ne vjerujem da će proći optužba tužiteljstva za kriminalno organiziranje, iz jednostavnog razloga. Kako će utvrditi tko su točno organizatori, tko je glavni organizator, odakle je… - ispričao nam je Kougias.

image

Alexis Kougias

Ronald Gorsic/CROPIX

Inače, on je jedan od najpoznatijih grčkih odvjetnika, bivši nogometaš i bivši predsjednik nekoliko nogometnih klubova.

Dodao je kako je zločinačko udruživanje jedan od najtežih prekršaja u grčkom pravosudnom sustavu te da je za njega predviđena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Podsjetimo, zasad nijedna skupina, ni Boysi ni navijači Panathinaikosa, ne žele preuzeti odgovornost i međusobno se optužuju za izgred i smrtni ishod.

Kougias nam je potvrdio i da Boysi imaju svoga odvjetnika po službenoj dužnosti, ali da zasad nitko od uključenih odvjetnika nije dobio službenu dokumentaciju od tužiteljstva.

- Prvo policija mora uzeti DNK od svih stotinu uhićenih. Pretpostavljamo da će to danas do ponoći obaviti, a onda ćemo dobiti dokumente. Prije toga teško nam je išta komentirati - rekao je za Jutarnji.

Na kraju, što se tiče procedure, objasnio je kako grčka policija uhićene ima pravo držati svega pet dana u pritvoru, a nakon toga se mora znati hoće li ih se držati u pritvoru i pod kojom optužnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:49