UBIO I TAKSISTA

'GOSPODE BOŽE, DAJ DA NE GRIJEŠIM VIŠE!' Manijakalni se navijač Partizana obratio nebesima pa izrešetao popa

S pet hitaca ubio je taksistu koji ga je vozio i zatim je krenuo zataškavati svoj zločin gurajući taksi u jarak. U tom je trenutku naišao svećenik Miroslav Čvorović, koji je zaustavio svoj jugo 45 da pomogne neznancu u nevolji
 Facebook

U beogradskom naselju Glogonjski Rit u četvrtak navečer Miroslav Matić (32), narkoman i vatreni navijač Partizana, počinio je dvostruko ubojstvo. Kako piše Blic , Matić je u petak oko 17 sati uhićen u svojoj kući u selu Donja Bukovica kod Ljubovije, a policija je pronašla automatsku pušku iz koje je u četvrtak pucajući prvo ubio taksista Ćiru Treneskog (41), a zatim i prolaznika koji im je stao 'pomoći', svećenika Miroslava Čvorovića (39).

- Matić je živio s ocem i majkom. Ima dvije sestre, koje su udane i ne žive u Bukovici. Lokalnoj policiji je otprije poznat po kavanskim tučnjavama, zbog čega je protiv njega podnesena i kaznena prijava, ali nitko nije ni slutio da je u stanju počiniti ubojstvo - govore njegovi susjedi.

Matić je donedavno bio u Rusiji kao građevinski radnik.

- Tamo je bio dvije-tri godine, a u posljednje vrijeme radio je u Smederevu. Prije mjesec dana počeo je pozajmljivati novac, svi su pričali da se drogira - kažu susjedi.

Kobnog 12. ožujka Matić je krenuo kod rođaka u Padinskoj Skeli 'Pink taksijem' koji je vozio Treneski.

Kod Glogonjskog Rita oko 18.30 sati Matić je natjerao taksista da zaustavi alfa romeo, a zatim je u njega ispalio pet hitaca. U trenutku dok je gurao taksi vozilo u kanal kako bi zataškao zločin, naišao je svećenik Čvorović.

Zaustavio je yugo kako bi pomogao nepoznatim ljudima. Humanost ga je, međutim, koštala glave. Matić je i u njega ispalio nekoliko hitaca, a zatim sjeo u njegov yugo 45 i pobjegao s mjesta zločina. Dva tijela ubijenih ostala su na cesti, međusobno udaljena oko 150 metara.

Oko 19 sati napušteno taksi vozilo primijetio je vozač gradskog autobusa, koji je pozvao prijatelja taksista i rekao mu da se nešto sumnjivo događa na cesti za Glogonjski Rit.

Taksist, koji je ubrzo došao, prvi je i primijetio tijelo ubijenog kolege Treneskog. O zločinu je odmah obaviještena policija, koja je počela s očevidom, ali je tijelo ubijenog Čvorovića pronađeno tek sutradan ujutro, kada se nastavilo s očevidom.

- U četvrtak navečer krenula je potjera za ubojicom i za manje od 24 sata lociran je i uhićen. Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo - kažu u policiji za Blic .

Inače, osumnjičeni Matić samo dva dana prije zločina na svom je Facebook profilu objavio status u kojem moli Boga da mu pomogne da više ne griješi.

- Gospode Bože, znam da sam grešan! Ne tražim oprost grijeha, trebam ispaštati jer sam ih počinio! Ali te zato molim da mi pomogneš da ih više ne činim i molim te, Gospode, daj i meni malo sreće nek' i mene sunce jednom ugrije! Unaprijed hvala, Gospode Bože - napisao je Matić u statusu.

Na ostalim njegovim statusima su simboli nogometnog kluba Partizan, fotografije navijača te slike iz svakodnevnog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:10