KAO IZ FILMA

FOTO: EPSKA BORBA ČOVJEKA I ČUDOVIŠNE ZMIJE Muškarac uspio ubiti sedam metara dugog pitona pa završio u bolnici s teškim ozljedama!

 
Ilustracija
 Profimedia, Exclusivepix

U ožujku ove godine u Indoneziji je prvi put snimljen i pouzdano dokumentiran slučaj u kojem je divovski piton ubio i progutao odraslog čovjeka. Nesretni muškarac otišao je na plantažu palmi da bi skončao kao obrok 7-metarskog mrežastog pitona, kojeg su seljani kasnije pronašli nepomičnog u jarku, rasporili ga i potom iz njega izvukli tijelo nesretnog susjeda.

Jedan drugi muškarac iz Indonezije, 37-godišnji Robert Nababan suočio se nedavno s gotovo identičnom prijetnjom, ali je ne samo preživio okršaj s divovskim pitonom, nego ga je i uspio ubiti, piše coconuts.co.

Kako je Robert ispričao novinarima u bolnici, prije nego ih je otjerala njegova obitelj, do susreta sa zmijom došlo je kad je motorom putovao kući s posla na plantaži palmi, gdje radi kao čuvar. Tijekom vožnje naišao je na dva pješaka koji su htjeli prijeći cestu, ali se nisu usudili jer je ispred njih na sredini puta ležao mrežasti piton dug 7 metara.

- Pokušao sam uloviti pitona. Ugrizao me za ruku i hrvali smo se neko vrijeme - rekao je Robert, sav onemoćao od velike borbe, za lokalni Detik News. Više nije stigao ispričati jer su članovi njegove obitelji udaljili novinare.

Do incidenta je došlo u pokrajini Riau, u kojoj Nababan živi. Iako svi detalji okršaja nisu poznati, prema fotografijama koje su došle iz Indonezije Nababanovi sumještani uzeli su truplo divovskog pitona te ga zavezali između dva drva kako bi ga svi mogli vidjeti.

Kada se vidi koliko je zapravo velika ta zmija, pravo je čudo da je Nababan ne samo pobijedio i ubio zmiju, nego se izvukao "samo" s dubokim posjekotinama na šaci i ruci, nastalih od ugriza pitona.

Mrežasti pitoni su službeno najduže zmije na svijetu, koje mogu narasti i do osam metara. Trenutno čast najdužeg primjerka ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Cityju, iako su početkom ove godine radnici na gradilištu u Maleziji našli živog pitona dugog osam metara i teškog oko 250 kilograma, ali te mjere nisu službeno potvrđene.

Ove zmije svoje žrtve ubijaju davljenjem i potom ih gutaju cijele. Vrlo rijetko napadaju i ubijaju ljude, iako u proteklih dvadesetak godina ima nekoliko zabilježenih slučajeva u kojima su udavili malu djecu ili čak odrasle osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:45