NORMALIZACIJA

Ekspresna obnova nakon katastrofalnih poplava: Nijemci u samo 4 mjeseca napravili ogroman posao

Poplave sredinom srpnja uzele su u zapadnoj Njemačkoj više od 150 života

Njemačka državna željeznica obnovila je u četiri mjeseca dio pruge u poplavama razorenom području

 Profimedia

Njemačka željeznica pustila je u promet obnovljeni dio trase koja prometuje kroz poplavama devastiranu dolinu Ahr u zapadnoj Njemačkoj. Ta je pokrajina sredinom srpnja najviše stradala u nizu katastrofalnih poplava koje su zadesile savezne države Porajnje-Falačka i Sjeverna Rajna Vestaflija.

Željeznica je zamijenila dosad kilometar pruga, oko pet kilometara kablova i 1500 vezova za popravak jedne tračnice. Radovi se nastavljaju kako bi u prosincu otvorili ponovno drugi dio pruge, no prema općini Ahrbrück obnova će potrajati. Na tom području morat će obnoviti čak osam željezničkih mostova.

Prugom će svaki sat u oba smjera prometovati po dva vlaka, a načelnici općina nadaju se kako će uspostavljanje javnog prometa pomoći "normalizaciji" života u tom području.

Lokalne vlasti u Ahrweileru objavile su kako je u okrugu nakon poplava ostalo tristo tisuća tona glomaznog otpada. Tolika bi količina u normalnim uvjetima nastajala četrdeset godina.

Nakon poplava (tadašnja) njemačka vlada poslala je stradalim područjima paket pomoći u iznosu od četristo milijuna eura, a obvezala se na dugoročno pomaganje u konačnom iznosu od trideset milijardi eura za potpunu obnovu nastradalih dijelova zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2022 21:00