OBJAVIO BIZARAN TVIT

Dramatična akcija u vili braće Tate, upali deseci policajaca, evo što se krije iza Operacije Moonwalk: ‘Gotov je!‘

Policija je potvrdila da su surađivali s rumunjskim vlastima, ali da će biti izručeni Engleskoj

Bivši profesionalni kickboksač i kontroverzni influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan, žalbeni sud u Bukureštu

 Daniel Mihailescu/Afp

Britanska policija otkrila je da će se Andrew i Tristan Tate isporučiti Velikoj Britaniji u sklopu istrage koja je u tijeku, a pokrenuta je zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i trgovinu ljudima. Braća Tate vraćeni su sudu u Rumunjskoj nakon dramatičnog uhićenja koje se dogodilo u noći s utorka na srijedu, kao dijela engleske akcije nazvane ‘Operacija Moonwalk‘.

Policija Bedfordshirea potvrdila je da su surađivali s rumunjskim vlastima u istrazi - ali čim se postupak završi, mogu biti izručeni Engleskoj, javlja The Sun.

image

Bivši profesionalni kickboksač i kontroverzni influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan Tate stigli pred Žalbeni sud u Bukureštu

Daniel Mihailescu/Afp

Andrew i Tristan Tate uhićeni su prvi put u prosincu 2022. godine zbog optužbi za trgovinu ljudima, silovanje i organizirani kriminal u periodu od 2012. do 2015. Više od godinu dana nakon i dalje čekaju suđenje i poriču sve optužbe. Novo uhićenje odvilo se nekoliko sati nakon što su četiri osobe koje tuže braću Tate zahtijevale intervenciju policajaca, uz tvrdnje da će pobjeći iz zemlje.

Deseci rumunjskih policajaca potom su upali u njihovu vilu u blizini Bukurešta vrijednu 600.000 funti - privodeći ih prema novom nalogu Ujedinjenog Kraljevstva. Braća Tate su potom vraćeni na sud gdje su se suočili sa saslušanjem za izručenje.

image

Bivši profesionalni kickboksač i kontroverzni influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan, žalbeni sud u Bukureštu

Daniel Mihailescu/Afp

‘Matrix je u strahu, ali ja se bojim samo Boga‘

Policija je tvrdi kako sve prijave seksualnog uznemiravanja shvaćaju vrlo ozbiljno i napominju da je daljnja potpora uvijek dostupna na njihovoj službenoj stranici te putem poziva 101. "Bilo tko s informacijama o ovoj istrazi trebao bi nazvati 101 i spomenuti Operaciju Moonwalk."

Braća su zadržana 24 sata čekajući odluku o britanskom uhidbenom nalogu. Sve optužbe su odbacili i u međuvremenu su pušteni iz pritvora.

Eugen Vidineac, odvjetnik koji zastupa braću Tate, rekao je kako im ova presuda pruža priliku da u potpunosti sudjeluju u svojoj obrani i da se pravni proces odvija na transparentan način. Negirao je sve pretpostavke da je Andrew planirao pobjeći iz države.

Nakon sinoćnjeg uhićenja, bivši kickboksač Tate objavio je bizaran i zagonetan tweet, napisavši "Matrix je u strahu, ali ja se bojim samo Boga"

Braća Tate izjavili su da su "vrlo sretni" zbog današnjeg postupka

"Spasio nas je rumunjski sudac", rekao je Tristan, referirajući se na odluku suca da braća mogu biti izručena Ujedinjenom Kraljevstvu tek nakon okončanja rumunjskog postupka. "Ujedinjeno Kraljevstvo me sad optužilo da sam prije 12 godina učinio nešto, dovoljno za Rumunje da me ovdje zadrže do suđenja", dodao je.

image

Tristan Tate

Daniel Mihailescu/Afp

Nadalje, Andrew je optužio vlasti u Velikoj Britaniji za "manipulaciju rumunjskim sudovima", poručivši da "im naum nije uspio".

Podsjećamo, nakon prvog uhićenja braće Tate, krajem pretprošle godine, zadržani su u Rumunjskoj. Prvo u zatvoru, nakon čega su pušteni u kućni pritvor, a onda im je određena sudska kontrola.

Negirali su sve optužbe, tvrdeći da su žrtve Matrixa

Četiri žene optužile su Andrewa Tatea, optužujući ga za "nasilna silovanja, ozbiljna fizička napastovanja i agresivno ponašanje".

Odvjetnici koji su zastupali te žene otkrili su kako su kontaktirali englesku policiju s tvrdnjama da Tate planira pobjeći.

"Gotov je, spriječen je", komentirao je jedan od odvjetnika navodnih žrtava koje optužuju Andrewa Tatea.

Sada u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima, žene su rekle da su se ti napadi dogodili 2010-ih kada je Andrew živio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nije jasno jesu li optužbe za seksualno zlostavljanje koje su prošle godine iznijele povezane s istragom policije Bedfordshirea.

Policija je optužila Andrewa i Tristana u sklopu istrage o trgovini ljudima. Optuženi su da su vrbovali žene na društvenim mrežama, mameći ih posjetom vili u Bukureštu.

Obojica su se navodno pretvarali da su se zaljubili u navedene žene netom prije nego što su ih nagovarali na seksualne radnje ispred web kamere. Andew i Tate negirali su sve optužbe, tvrdeći da su žrtve takozvanog Matrixa. Kontroverzni Tate poznat je po svojim brojnim ispadima na društvenim mrežama.

image

Kontroverzna braća Andrew i Tristan Tate

Lucian Alecu/Shutterstock Editorial/Profimedia/Lucian Alecu/shutterstock Editorial/profimedia

Uklonjen je s X-a, ranije poznatog kao Twitter, u nekoliko navrata, a od studenog mu je također zabranjen pristup YouTubeu, TikToku, Facebooku i Instagramu. Tate vodi vlastitu online mrežu pod nazivom "The War Room" koja je opisana kao "ekskluzivna online mreža za muškarce".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 11:59