TROVAO HRANU

Dobio tri godine zatvora jer je u humus i preljeve za salatu ubacivao plastične vrećice, gumene rukavice i prstenje

Nadzorne kamere unutar tvornice snimile su Jonesa kako se petlja oko prostora gdje su se nalazili humus i preljevi za salatu

Gary Jones

 Cps/Swns/Profimedia/West Mercia Police

Garry Jones svjesno je kontaminirao proizvode dok je radio u tvornici za prerađivanje hrane u Worcestershireu. U humus i preljeve za salatu ubacivao je plastične vrećice, gumene rukavice i prstenje, a zatim je priznao da je kontaminirao robu koja je trebala biti isporučena Nando‘su. Osuđen je na tri godine zatvora, prenosi BBC.

Proizvođač Harvey & Brockless tvrdi da niti jedan od tih proizvoda nije stigao do krajnjih kupaca. 39-godišnji Jones radio je kao berač i bio je odgovoran za prikupljanje potrebnih sastojaka koji su idući dan išli na kuhanje. 28. listopada 2022. tvrtka je dobila obavijest da su deseci proizvoda kontaminirani.

Interna istraga otkrila je da su i druge pošiljke neovlašteno mijenjane te je slučaj prijavljen policiji. Nadzorne kamere unutar tvornice snimile su Jonesa kako se petlja oko prostora gdje su se nalazili humus i preljevi za salatu. Uhićen je i ispitan, a policajcima je priznao da je jednom prilikom pomiješao riblji umak sa sojinim umakom.

Većina kontaminiranih proizvoda nije stigla na odredište, a iz tvrtke su poručili da je brza akcija znak da su svi krajnji potrošači zaštićeni od zagađenih proizvoda. Nakon incidenta, navodno su uložili u dodatne kamere da bi sva područja bila u potpunosti pokrivena.

Mehree Kamranfar, viša državna tužiteljica za CPS West Midlands, rekla je da je slučaj izuzetno uznemirujući i da je mogao imati ozbiljne posljedice da Jones nije spriječen.

- Svjesno je i sa zlom namjerom kontaminirao prehrambene proizvode koji su trebali biti distribuirani u neke od najpopularnijih uličnih restorana diljem zemlje. Unakrsna kontaminacija izazvala je uzbunu i unutar tvrtke i izvan nje. Jonesova suluda akcija mogla je nanijeti ozbiljne posljedice za osobe s alergijama. Osim toga, sabotiranje prehrambenih proizvoda tvrtku je koštalo tisuće funti, a narušen je i ugled tvrtke, rekla je.

Jones je osuđen na 33 mjeseca zatvora zbog kontaminacije hrane i devet mjeseci za provalu u kuću kolegice. Provalu je priznao, a ukrao je ružičastu četku za kosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:45