BRUTALNO MALTRETIRANJE

Cure nove snimke nasilnika: Otkrivena je povezanost uhićene braće Vidović s čovjekom bliskim Vučiću

Ukoliko se njihova krivnja dokaže, mogli bi završiti s višegodišnjom zatvorskom kaznom

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović

 /X

Braća Ljuban i Miljan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, privedeni su nakon što su isplivale brojne snimke na kojima se vidi kako maltretiraju više nepoznatih osoba, a ako se njihova krivnja dokaže, mogli bi završiti s višegodišnjom zatvorskom kaznom, piše Nova.rs.

Kako je priopćilo Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu, policija je Vidoviće uhitila zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlostavljanje i mučenje iz Članka 137 Kaznenog zakona Republike Srbije i kazneno djelo nasilničko ponašanje iz Članka 344 Kaznenog zakona, a prijeti im i do pet godina zatvora.

Nakon što su privedeni, braća Vidović su saslušani i pred tužiteljem su negirali kaznena djela koja im se stavljaju na teret, a potom im je određen pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili djela za koja se sumnjiče.

Ipak, moguće je da će spomenuta kaznena djela za koja ih se trenutno tereti tužiteljstvo prekvalificirati ovisno od prikupljenih informacija o događajima s kojima se braća Hofman povezuju, ali i o tome što će svjedoci reći na saslušanju.

„U daljem tijeku postupka tužiteljstvo će ispitati oštećene i svjedoke i prikupiti ostale dokaze kako bi se utvrdilo činjenično stanje i pravne kvalifikacije. MUP će nastaviti u suradnji s tužiteljstvom prikupljati i ostale dokaze, točnije provjeravati sve informacije kako bi se utvrdilo stječu li se u njihovim radnjama obilježja i nekih drugih kaznenih djela, o čemu će javnost biti obaviještena“, poručili su iz tužiteljstva.

Nasilje na traci

Braću Hofman, podsjetimo, javnost je imala priliku vidjeti na brojnim video snimkama koje su se pojavile, a na kojima su nasilni prema nepoznatim osobama. Prvo je kamera snimila Miljana Vidovića u grupi nasilnika koju je predvodio generalni tajnik Vlade Srbije Novak Nedić, blizak Aleksandru Vučiću, neposredno prije mitinga Srpske napredne stranke u Pančevu.

Inače, Novak Nedić bio je veza SNS-a s klanom Belivuk-Miljković i njihov operativni zaštitnik, pišu već mjesecima srbijanski mediji, a o vezi Nedića i klana Velje Nevolje, kojem se sudi za zvjerska ubojstva, navodno postoji i službena zabilješka u policiji.

Naime, direktni dokazi o vezama Nedića i Belivuka pojavili su se prošle godine, kada je tjednik NIN došao u posjed službene zabilješke policije od 11. listopada 2018. godine, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu. Sudeći prema tom dokumentu, uhićenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, spriječio je upravo generalni tajnik Vlade Nedić.

Nakon snimke Miljana Vidovića s Nedićem, isplivala je snimka iz Republike Srpske na kojoj se vidi kako Ljuban Vidović prijeti zaposlenima u kafiću „Strit“ u Modriči, govoreći kako „reketira pola Beograda“.

Zatim je na društvenim mrežama osvanula snimka na kojoj Miljan Vidović šamara radnika jednog ugostiteljskog lokala, a onda još jedna na kojoj Miljan udara dostavljača brze hrane. Tko je snimio i plasirao ove videe koji su uznemirili javnost, u ovom trenutku nije poznato.

Braća Hofman privedena su u jednom ugostiteljskom lokalu u trgovačkom centru, a s njima bio je i njihov odvjetnik.

Tko su braća Hofman?

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović, koje je javnost upoznala po snimkama nasilja, inače su kik-boksači čija je sportska karijera ostala u sjeni brojnih incidenata. Također, sudilo im se za otmicu muškarca.

Naime, protiv Ljubana Vidovića se vodio postupak u Republici Srpskoj jer je s bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, u svibnju 2018. godine. Za Ljubanom se dugo tragalo, a kako su mediji u Republici Srpskoj pisali, predao se u rujnu 2022. godine te je priznao da je s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banjoj Luci osudio ga je na godinu dana zatvora, međutim, Ljuban ju je zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

S druge strane, Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine titulu prvaka svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. O njemu su mediji pisali da je bio privatno osiguranje izvršiteljima koji su došli oduzeti kuću obitelji Kocić u Ulici Maksima Gorkog, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:47