DRAMA U SKOPJU

Cijela regija u potrazi za djevojčicom Vanjom (14) koja je nestala na putu do škole: ‘Mislim da je oteta!‘

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska

Vanja Gjorcevska

 Facebook

Cijela regija, uključujući i Interpol, uključila se u potragu za 14-godišnjom Vanjom iz Skoplja, koja je nestala 27. studenoga, na putu do škole.

Javnost Sjeverne Makedonije vrlo je uznemirena zbog njezina nestanka s obzirom na to da je Vanja Gjorčevska nestala u jednom od najprometnijih dijelova makedonske prijestolnice, prenosi Blic.

Policija je objavila njezinu fotografiju i opis te istražuje sve moguće motive i razloge nestanka.

Djevojčica je visoka 175 centimetara, teži 58 kg, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi zubnu protezu, ima mladež na desnoj strani lica, a od odjeće je na sebi imala plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele tenisice.

Po centru Skopja polijepljene su fotografije nestale Vanje u nadi da će netko od prolaznika imati korisnu informaciju.

Posljednji signal s njezinog telefona bio je na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale.

Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna.

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme. Zorica tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

– Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Učiteljica mi je napisala da nije došla na sat, u stalnoj smo komunikaciji s njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može doći u školu. Vanja ide u deveti razred. Ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Provjerili smo sve njezine profile na društvenim mrežama, imam sve njezine lozinke i nisam pronašla ništa sumnjivo. Vanja nije takva djevojka. Zaista sumnjam da je oteta, daj Bože da griješim. Da znam da je pobjegla i da imam problema s njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole – rekla je majka.

Kako prenose makedonski mediji, ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je odmah po prijavi krenula istraga, te da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere.

Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu vidjeli, ali policija je uzela snimke s njihovih kamera.

Na društvenim mrežama u cijeloj regiji dijele se Vanjine fotografije. Informacije o njezinom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koja je dio mreže "Amber Alert" u Europi.

"Osnovali je stožer u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalasku djevojčice. Također smo u stalnom kontaktu s obitelji. Održan je niz razgovora s bliskim ljudima i s osobama koje su bile u kontaktu s Vanjom. Provjeravaju se informacije, video materijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekao je Toni Angelovski, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:12