REGIJA NA NOGAMA

Majka otkrila što se događalo na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute‘

Potraga za djevoj.icom iz Sj. Makedonije traje od ponedjeljka

Vanja Gjorcevska

Vijest da je Vanja Gjorčevska (14) nestala u ponedjeljak ujutro u Skoplju na putu do škole, digla je na noge cijelu Sjevernu Makedoniju, ali i regiju.

Potraga traje od ponedjeljka, a u nju su uključeni policija, obitelj, ali i brojni građani i prijatelji iz razreda koji dijele objave na društvenim mrežama, lijepe plakate s njezinom fotografijom i traže bilo kakve informacije o nestaloj djevojčici, prenosi Blic.

Posljednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", nakon čega joj se gubi trag, a zadnji signal s njezinog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova, raspisana je međunarodna tjeralica Interpola. MUP je raspisao žutu tjeralicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriju Sjeverne Makedonije.

Vanjina fotografija je preplavila društvene mreže kako u Sjevernoj Makedoniji tako i u regiji.

- Policija intenzivno radi na slučaju. Ne želim sumnjati ni u što i u ovim trenucima moram ostati jaka. S policijom sam u kontaktu nekoliko puta dnevno, kažem im sve što mi padne na um, sve što me muči, što je važno za istražitelje... Oni doslovno rade danonoćno. Naravno da se nadam najboljem - rekla je Vanjina majka Zorica za makedonski portal "Faktor".

Ona je ranije navela da je Vanja bilo dobro raspoložena prije nego što je napustila kuću, da ju nitko nije maltretirao, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. Majka je izrazila zahvalnost za rad policije koja je formirala specijalni tim i čini sve da pronađe Vanju.

- Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu... Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole, negdje kod Partizanske se vidi da je skrenula s uobičajenog puta do škole, a njezin mobilni signal nestaje kod Ruzveltove ulice, rekla je majka za Mms.mk.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je danas da se poduzimaju opsežne aktivnosti na pronalasku 14-godišnje Vanje.

U izjavi za medije danas je rekao da su ispitani deseci ljudi te da se pretražuju elektronički uređaji obitelji i djevojčice.

- Pretraženo je i korito rijeke Vardar, pretražuju se svi podzemni prostori, ne samo u okolici, nego i šire. Radilo se i na prikupljanju podataka iz crkava i samostana u okolici Skoplja i tu se neće stati, radi se intenzivno, rekao je Spasovski.

Informacija o njezinom nestanku objavljena je na platformi "Pronađi me", koja predstavlja sistem ranog upozorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:21