TAJNA CRVENE TORBE

Britanski tajni agent nije umro tijekom seksualne igrice! Rusi su ga ugušili jer je otkrio kako peru novac

Obitelj ubijenog špijuna od početka je tvrdila da on nije gay te da je žrtvom ubojstva

LONDON - Britanski špijun nije bio gay koji je slučajno umro tijekom jedne od seksualnih igrica, izvijestio je danas The Mail on Sunday.

Sumnja u partnera

Gareth Williams (31) je krajem kolovoza prošle godine pronađen u svom stanu u Londonu zatvoren u crvenu sportsku torbu. Intenzivna istraga smrti agenta britanske tajne službe MI6 nije davala rezutata pa je isplivala teza da je Gareth homoseksualac koji se volio vezivati pa je vjerojatno svog partnera zamolio da ga zatvori u veliku crvenu sportsku torbu. Ovaj se, pak, preračunao te prekasno otvorio torbu i potom pobjegao.

Prema forenzičnoj analizi, Gareth se morao ugušiti nakon najviše 30 minuta. Roditelji tajnog agenta su te navode odlučno odbacivali, navodeći da njihov sin nije bio gay te da je imao jednu drugu veliku strast - biciklizam i zdrav život. I njihove su se teze, čini se, konačno pokazale točnima.

Vrlo osjetljiv projekt

- On je bio uključen u vrlo osjetljiv projekt na najvišoj sigurnosnoj razini. Nije se bavio praćenjem, ali je bio važan dio tima koji je radio na tehnološkoj strani projekta, osmišljavajući stvari poput softvera - rekao je za The Mail neimenovani izvor iz britanske sigurnosne zajednice.

Prema njegovim riječima, taj je softver trebao služiti otkrivanju dotoka novca koji je moćna ruska mafija prala u Velikoj Britaniji. No, kako za mnoge ruske bande rade bivši - a često, onako u “fušu” - i sadašnji operativci ruske tajne službe FSB (bivši KGB), oni su uspjeli otkriti što radi Williams i kako do njega doći, što nikako ne ide u prilog učinkovitosti biritanske tajne službe.

Prema obavještajnim izvorima, sami su Rusi ili neki njihovi plaćenici strpali nesretnog Williamsa u torbu i tako ga ostavili da se uguši. Osim toga, neki od Garethovih prijatelja tvrdili su kako je on neposredno prije ubojstva pokušavao promijeniti identitet.

Zbog Rusa London se sada već zove Moskva na Temzi

U glavnom gradu Velike Britanije živi oko 400.000 Rusa, što ga čini gradom s najvećom populacijom te nacije izvan bivšeg Sovjetskog Saveza. Mediji ga zbog toga često nazivaju “Moskva na Temzi”.

Rusi u Londonu:

Roman Abramovič,

vlasnik nogometnog kluba Chelsea, posjeduje oko 13 milijardi dolara

Aleksander Lebedev,

vlasnik dnevnog lista The Independent, posjeduje oko tri milijarde dolara

Boris Berezovski,

jedan od prvih oligarha koji se posvađao s Putinom i morao pobjeći iz Rusije te živi u egzilu u Londonu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:36