SERGEJ LAVROV

‘Bit ću potpuno iskren: nemamo više iluzija, EU i NATO formiraju koaliciju za rat s Rusijom‘

Lavrov je rekao i da je nacistička Njemačka pod vodstvom Adolfa Hitlera okupila druge europske zemlje da napadnu Sovjetski Savez

Sergej Lavrov

 Leon Neal/Afp/Profimedia/Leon Neal/Afp/Profimedia

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u petak Europsku uniju i NATO da formiraju koaliciju za rat s Rusijom.

"Imamo malo iluzija da će se aktualni antiruski naboj u EU nekako raspustiti ili promijeniti u bližoj budućnosti i, da budem iskren, dugoročno", rekao je Lavrov tijekom posjeta Azerbajdžanu.

Ruski ministar je rekao i da je nacistička Njemačka pod vodstvom Adolfa Hitlera okupila druge europske zemlje da napadnu Sovjetski Savez na početku Drugog svjetskog rata, prenijela je agencija Ria Novosti.

"Sada EU, zajedno s NATO-om, također formira modernu koaliciju za borbu i u konačnici za rat protiv Ruske Federacije. Sve ćemo to pažljivo motriti", dodao je Lavrov.

Europsko vijeće odlučilo je Ukrajini dodijeliti status kandidata za članstvo u EU, a Lavrov je rekao da to ne predstavlja prijetnju Rusiji jer za razliku od NATO-a, EU nije vojni savez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 07:31