KORUPCIJA U ITALIJI

Berlusconijevo tajno masonsko društvo: Podmitite sve suce i pazite da nas ne ulove

Više skandala u kratkome je vremenu pogodilo Berlusconija, no premijeru to kao da ne škodi

RIM - Koliko je Italija stabilna zemlja svjedoče i posljednji dani: u javnost su izbila tri-četiri skandala, od kojih bi samo jedan bio dovoljan da u nekoj normalnoj državi uzdrma vladu, ili čak režim, a u Italiji se samo bilježe, jer je javnost navikla i na gore, ništa je ne može iznenaditi.

Evo, na primjer, karabinijerski general, zapovjednik specijalnih odreda, osuđen je nepravomoćno na 14 godina zatvora zbog trženja droge, ali on mirno i dalje dolazi na posao, a ministar unutrašnjih poslova mu izražava solidarnost.

Uhićeno 300-njak mafijaša

Ili ovo: nekoliko bliskih premijerovih suradnika optuženi su da su stvorili tajnu organizaciju, na pola puta između ilegalne masonske lože i mafije, kako bi utjecali na imenovanja, presude i slične bagatele; političari su se našli u restoranu zajedno s prononsiranim zločincima, baš u viji Veneto, snimili su ih novinari a prisluškivali istražitelji, ali premijer staloženo kaže da su to sve izmišljotine i da je njemu narod dao povjerenje, dok istražitelji i novinari pate od zavisti.

Među tim političarima je i jedan osuđen u prvom i drugom stupnju na dugogodišnji zatvor zbog suradnje s mafijom, koji je za svog heroja višekratno javno istaknuo drugog mafijaša, ali i dalje mirno sjedi u Senatu i u slobodno vrijeme pribavlja vrijedne knjige, poput falsificiranih memoara Benita Mussolinija koje pokušava prodati kao povijesnu istinu.

Jedina novost koja zaista izaziva odjek jest hvatanje tristotinjak pripadnika kalabreške mafijaške organizacije 'ndranghete, pošto su istražitelji ustanovili da su tamošnje 'ndrine (kako se zovu uglavnom familijarne bande) uspostavile novu organizaciju, isparcelirale i svu Italiju i sav svijet (!), kako ne bi jedne drugima konkurirale nego djelovale kao kartel.

Zatvora je dopao i Domenico Oppedisano (80), za koga istražitelji tvrde da je u 'ndrangheti bio “capo dei capi”, šef nad šefovima, s autoritetom kakav ni “Totň 'o Curtu” Riina nije imao dok je terorizirao i Cosu nostru, a ne samo Italiju.

Zakone treba gaziti

Ne, nema zatvora za generala Giampaola Genzera, za kojega su suci uvjereni da se “zaigrao” i da je njegova suradnja s dilerima-doušnicima daleko prešla granice i zašla ravno u revir trgovine drogom, još dok je bio i sâm istražitelj u Bergamu. Prije gotovo 20 godina - pravda je bila toliko brza da je u međuvremenu Genzer postao general i zapovjednik najelitnijega karabinijerskog odjela.

Ako njegova zatvorska kazna -14 godina! - ikada postane pravomoćna, general će biti umirovljenik. A il Giornale - list u vlasništvu i na liniji braće Berlusconi - lijepo kaže: tko služi zakonu prođe gore od kriminalca. I poučava da za državu treba zakone i gaziti, na primjer otimajući neosuđene građane. Taj se list, naime, zauzima za liberalizam.

U zatvoru jest, međutim, Flavio Carboni, suradnik mafije s Magliane koja je surađivala sa službama, otimala i ubijala vatikanske državljanke, režiser bankrota Ambrozijanske banke i suradnik IOR-a, čovjek koji je ponudio posredovanje kod mafije da izbavi Alda Mora iz kobnog zatočeništva Crvenih brigada, pa zatim rekao da je mafija odbila jer da je demokršćanski vođa suviše dobar s komunistima, i tako dalje.

Nije u zatvoru senator Marcello Dell'Utri, za koga suci tvrde u presudi da je surađivao s Cosom nostrom i da je bio njezina veza s talijanskim kapitalistom Silviom Berlusconijem, prije nego se dao u politiku. Istražitelji sada tvrde da su Dell'Utri, desetljećima glavni Berlusconijev pomagač, pa Denis Verdini (koordinator Berlusconijeve vladajuće stranke), pa Nicola Cosentino (navodni suradnik camorre, podtajnik u Berlusconijevoj vladi), dogovarali s Carbonijem i još nekima kako dovesti Cosentina na vlast u Kampaniji, uz pomoć lažnog dosjea protiv protukandidata, kako uvaliti Sardiniji vjetroelektrane i na njima zaraditi, kako ucijeniti suce da sude u njihovu korist, te da su ponešto i proveli.

Napredovali masoni

Tvrde istražitelji da su prekršili zakon protiv tajnih urotničkih organizacija, donesen nakon što je raskrinkana paramasonska loža P2 fašista Licia Gellija. U toj su loži bili i neki ljudi koji su lijepo napredovali nakon toga. Na primjer, Fabrizio Cicchitto, sada šef zastupnika vladajućeg Puka sloboda. Ili Silvio Berlusconi. Eto zašto u Italiji više nije lako ikoga ičim iznenaditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:44