'PAPIJEVE DJEVOJKE'

Berlusconi u godinu dana za darove svojim maloljetnicama potrošio 34 milijuna eura

Njegov odvjetnik na sve ove informacije i optužbe javnosti odgovara kako su 'one očito narušavanje privatnosti'. Istodobno, nije htio potvrditi dobiva li uistinu 441 tisuću eura godišnje za obranu svog najbogatijeg klijenta
 AFP

Silvio Berlusconi ne prestaje biti u središtu afera, a najnovija od sviju jest njegova potrošačka navika. Samo u 2010. godini potrošio je 34 milijuna eura na šoping i darove mladim djevojkama u svom okruženju, piše talijanski list Corriere della Sera .

Razotkriveno je to u istrazi o navodnim odnosima s maloljetnom prostitutkom, poznatijom kao Ruby. Sav taj novac za 74-godišnjeg milijardera i nije velik, ali ostaje upitno je li trošio svoj novac ili novac poreznih obveznika. Naime, trošio je na nakit, starine, troškove komunalija i kravate. Čak je i darovao novac, a unajmio je i za 650 tisuća eura dvorac u blizini Portofina .

Nije uopće pitao za cijene, samo je 'bacao' novac, a sve da bi njegove djevojke bile sretne. A i bile su. Ukupno je na 'papijeve djevojke' potrošeno direktno nekoliko stotina tisuća eura.

Angela Sozio dobila je jednom prilikom stotinu tisuća eura, jedna od njegovih tajnica pod krinkom svadbenog poklona 40 tisuća eura, Noemi Lezitia dobila je 20 tisuća eura...

Njegov odvjetnik Niccolo Ghedini na sve ove informacije i optužbe javnosti odgovara kako su 'one očito narušavanje privatnosti'. Istodobno, nije htio potvrditi dobiva li uistinu 441 tisuću eura godišnje za obranu svog najbogatijeg klijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:26