UCIJENJENI PREMIJER

Berlusconi plaćao biznismenu da šuti za prostitutke na partijima: Samo sam pomagao siromašnima

Giampaolo Tarantini je ucjenama od talijanskog premijera izvukao više od pola milijuna eura

RIM - Talijanski biznismen i njegova supruga uhićeni su zbog optužbe da su ucjenjivali talijanskog premijera Silvija Berlusconija oko njegovog navodnog unajmljivanja prostitutki. Giampaolo Tarantini je priznao da je angažirao i platio eskort djevojke za Berlusconije 'bunga-bunga' zabave, piše BBC .

Policija je priopćila kako je Tarantini uspio izvući više od pola milijuna eura u zamjenu da policiji kaže kako talijanski premijer nije znao da su žene prostitutke. S druge strane, Berlusconi priznaje plaćanja ucjene, no navodi kako je samo 'pomagao siromašnoj obitelji'.

- Pomogao sam obitelji s djecom koja se našla te se i dalje nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Nisam učinio ništa ilegalno. Rekao sam sebi da ću pomoći očajnom čovjeku bez ikakvih suvišnih pitanja i traženja kontra-usluge. Takav sam i ništa me neće promijeniti - rekao je Berlusconi za magazin Panorama.

Napuljski tužitelj Francesco Greco ističe kako je Berlusconi bio prisiljen plaćati Tarantinijeve mjesečne obaveze i režije u zamjenu za njegovu suradnju i podršku u istrazi prostitucije. Očekuje se kako će se Tarantini nagoditi izvan suda ne bi li izbjegao 'iznošenje prljavog rublja' na suđenju.

Iako Greco nije naveo o kojoj količini novca se radi, magazin Panorama ističe da je Berlusconi platio Tarantiniju sveukupno oko pola milijuna eura.

Tijekom istrage 2009. Tarantini je svjedočio kako je platio nekoliko žena, među kojima su bile i prostitutke, kako bi zabavljale Berlusconija na njegovim privatnim zabavama, no predstavio ih je kao svoje prijateljice. Berlusconi nije pod istragom oko ovog slučaja, no u Milanu je na sasvim drugom suđenju gdje ga se tereti da je za seks platio 17-godišnjoj djevojci. Demantirao je optužbe kao i djevojka.

Ovo suđenje, poznatije kao slučaj Ruby, samo je jedan od pravnih procesa s kojima se talijanski premijer mora suočiti. Preostala tri vezana su uz korupciju. Iako prostitucija nije zločin u Italiji, seks s jednom koja ima manje od 18 godina je prekršaj kažnjiv zatvorskom kaznom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:55