MOĆNI KLIJENTI

Dvostruki život MOĆNE MADAM: Povučena majka 4 djece zaradila milijune nudeći Playboyeve zečice

Anna Škotska Moćna madam nadimak je dobila jer je rođena u Edinburghu. Sud je drži u pritvoru jer bi joj moćni klijenti omogućili lagan bijeg

ZAGREB - Po mnogočemu Anna Gristina doimala se kao tipična predstavnica američkog predgrađa. Preselivši se iz rodnog Edinburgha u New York prije dvadeset godina, ova majka četvero djece s obitelji je mirno i povučeno živjela u njujorškom predgrađu Monroe.

Ipak, petogodišnja policijska istraga utvrdila je da 44-godišnja Gristina nipošto nije bila tipična; iza vrata svoga ureda na Manhattanu vodila je ekskluzivni lanac prostitucije Fleur d’Elite kojim je zarađivala milijunske iznose. Njezina “crna knjiga” klijenata s kojima je surađivala u posljednjih petnaest godina sadržavala je imena vodećih predstavnika američkog i europskog javnog života, političkih moćnika, sudaca, odvjetnika, bankara i zvijezda show businessa, kao i “ultrabogatih Europljana”.

Rizična skupina

Upravo lista moćnih klijenata presudila je u odluci njujorškog suda da je zadrži u zatvoru unatoč predloženoj jamčevini od milijun do dva milijuna dolara. Naime, sud je odlučio da je lista bogatih i moćnih klijenata čini rizičnom. Kako bi spriječili sramotna otkrivenja, utjecajni bi korisnici Gristinina bordela vjerojatno osigurali njezin bijeg iz zemlje. Priča se o tome da je njezin prijašnji bijeg u kanadski Montreal osigurao sam guverner New Yorka Eliot Spitzer.

Stotine sati praćenja policije urodile su snimkama na kojima se Gristina otvoreno hvalila svojim “vezama u pravnim krugovima koje bi joj pomogle i na vrijeme dojavile treba li biti zabrinuta”. U trenutku uhićenja misteriozna je madam bila usred sastanka s bankarom ugledne investicijske banke Morgan Stanley Davidom Walkerom.

Tema sastanka navodno je bila prikupljanje sredstava za proširenje njezinih poslova na internet. Međutim, Walker i Gristina tvrde da se radilo isključivo o planovima za online agenciju za upoznavanje, bez povezanosti s prostitucijom. Bankar David Walker činio se šokiran optužbama, opisavši je kao “mamu iz susjedstva”.

“Mama iz susjedstva” na njujorškom se sudu pojavila u neprimjetnoj odjeći koja je skrivala njezin tajni život njujorške madam. Ipak, još nedavno je pod imenom Anna Škotska okupljala djevojke, ponekad i maloljetne, za svoje visoke profilirane klijente.

U ponudi djevojaka koje su za nju radile bili su i modeli Playboya i Penthousa, za one najizbirljivije klijente.

Beckhamova ljubimica

Među njima je i poznata eskort djevojka Irma Nici iz Bosne, koja se u javnosti već proslavila tvrdnjama da je svoje usluge pružila Davidu Beckhamu. New York Postu Nici je potvrdila da je za Gristinu radila 2002., otkrivši da je imala izvore koji su joj otkrivali policijske istrage i undercover akcije.

“Svi su se bojali kada su druge agencije bile uhvaćene. Ne i ona”, rekla je Irma Nici. Priča o misterioznoj Anni Gristini postala je prava poslastica za američke medije. Kao petomjesečnu bebu Annu je u Škotskoj usvojio stariji bračni par, vrtlar John Tennant i kućna pomoćnica Annie, majka petero djece. Anna je odrasla u malenom škotskom selu Kirkliston nedaleko od Edinburgha.

Od preseljenja u SAD, neposredno nakon srednje škole, prema vlastitoj želji izgubila je kontakt s obitelji. Tijekom izgradnje svog američkog sna bila je u braku s Fernandom Pakom, a potom Darijem Gristinom, američkim političarom iz redova konzervativaca, s kojim ima sina Stefana.

Posljednjih petnaest godina Anna je vodila dvostruki život; u svome predgrađu uživala je reputaciju brižljive majke i ljubiteljice životinja. U slobodno vrijeme spašavala je svinje - šest je udomila u dvorištu svojeg obiteljskog doma. Na drugom, pak, dijelu grada pretvarala bi se u visoko profiliranu madam koja bi u prostituciju često uvlačila djevojke tek nešto starije od njezine djece.

Suprug heroj iz 1991.

Njezin treći suprug Kelvin Gorr, prije nego je i sam uvučen u žrvanj zbog aktualne afere, u medijima je bio poznat zbog herojstva iz 1991. Te godine Kelvin je, kao tinejdžer, obranio majku od silovatelja naoružanog nožem.

U noćnom napadu koji se odvijao u majčinoj kući, Kelvin je i sam nekoliko puta uboden nožem, ali je majci uspio spasiti život. Iste mu je godine stiglo i pismo s pohvalom tadašnjeg američkog predsjednika Georga Busha.

No to je herojstvo sada gurnuto u drugi plan. Danas je javnosti poznat po posvuda objavljenim golišavim fotografijama kojima su se on i Anna Škotska hvalili na Facebooku.

Nakon saslušanja tijekom kojeg je njegova supruga inzistirala da je nevina, Kelvin je izjavio: “Mi smo samo jedna velika obitelj. Moja mi supruga znači sve. Slomljeno mi je srce”.

Njegova će supruga osebujnog zanimanja, naime, do daljnjega ostati u zloglasnom njujorškom zatvoru Riker’s Island.

Sat s ‘elitnim modelom’ 2000 dolara

Anna je u svojoj ponudi imala “ponešto za svakoga”, a djevojke koje je nudila bile su strogo kategorizirane: “modeli iz snova” stajali su tisuću dolara, za “djevojke s kalendara” naplaćivala je 1500 dolara, a “ultimativni elitni modeli” stajali su najmanje dvije tisuće dolara. Ako su željeli provoditi vikende s djevojkama u Europi ili Aziji, klijenti su izdvajali oko 25.000 dolara. Svojim bi djevojkama Anna uzimala 40 posto od zarađene svote, manje od prosjeka, što ju je činilo poželjnim poslodavcem. No, djelatnice su se morale držati strogih pravila: jednu je otpustila zbog dva kilograma viška.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 18:09