NOVI ZADATAK

Berlusconi kupio tvrtke koje traže lijekove protiv raka i - starenja

'Kad napunim 100 počet ću razmišljati o nasljedniku', izjavio jedanput Silvio Berlusconi. Zvučalo je kalo šala, talijanski se premijer smijao, ali čini se da sada sve radi kako bi doista tako i bilo. I pri tome koristi svoje najjače oružje - golemo bogatstvo procjenjeno na sedam milijardi dolara.

Njime si je dosad uglavnom uspjevao osigurati sve što je poželio: od nogometnih klubova, preko premijerskog položaja, do zastara u nezgodnim sudskim procesima.

Sa 73 godine, koliko ih talijanski premijer nosi na plećima, dio tog bogatstva uložio je u dvije istraživačke tvrtke. Jednoj je glavni cilj borba protiv raka, a drugoj - borba protiv starenja.

Vitalni državnik, koji se već suočio s rakom prostate, postao je najveći pojedinačni investitor u milanskoj bio-tehnološkot kompaniji ' Molecular Medicine'. Tvrtka već ima dva lijeka protiv raka u uznapredovalim fazama testiranja, a da bi imao potpunu kontrolu nad kompanijom, u njezin nadzorni odbor inastalirao je svog najmlađeg sina, 21-godišnjeg Luigija.

U toj je tvrtki navodno završilo 40 milijuna eura obiteljskog bogatstva.

Silvio je istovremeno, zajedno s fundacijom San Raffaele del Monte Tabor, najavio i ulaganje u 150 milijuna eura vrijedan istraživački centar čiji je jedini cilj istraživati i naučiti kako spriječavati efekte starenja.

Centar će se zvati ' Quo Vadis', a fokusirat će se na prevenciju i liječenje bolesti povezanih sa starijom dobi.

- Nadam se da ću moći gospodinu Berlusconiju produžiti život do 120. godine - izajvio je njegov osobni liječnik Umberto Scapagnini koji često ističe kako je njegov pacijent 'najneobičniji čovjek kojeg je ikad pregledao'. Pri tome ističe njegovu poletnost, energiju i seksualni apetit '15 godina mlađeg čovjeka'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:05