SKOČILI NA NOGE

Bear Grylls našao se sa Zelenskim i ponudio mu kockicu čokolade. Uslijedila je reakcija o kojoj svi pričaju...

‘Morali su me odbiti zbog straha od pokušaja trovanja, tj. ubojstva. Rekao sam im kako razumijem njihovu zabrinutost‘

Bear Grylls i Volodimir Zelenski

 Ukraine Presidency/ukrainian Pre/Zuma Press/Profimedia/Ukraine Presidency/ukrainian Pre/zuma Press/profimedia

Stručnjak za preživljavanje Bear Grylls (48) u Ukrajini je za Channel 4 snimao novi dokumentarni film "Bear Grylls Meets President Zelensky", a u ponedjeljak je o njemu govorio gostujući u TV emisiji "Good Morning Britain".

Slavni britanski avanturist tijekom posjeta Ukrajini svjedočio je razaranjima koje je donijela ruska invazija, a susreo se i s ljudima čiji su se životi u vihoru rata zauvijek promijenili.

- Cilj ovog dokumentarca je upoznati pravog Volodimira Zelenskog, shvatiti kakav je on kao čovjek iza političke pozornice i pokušati shvatiti kako Ukrajina preživljava ovaj rat - objasnio je Grylls, koji je s ukrajinskim predsjednikom razgovarao o navodnim ruskim ratnim zločinima, koji uključuju i seksualno nasilje te prisilnu deportaciju djece.

Zelenski mu je, otkriva, u razgovoru rekao kako ga je rat naučio da ljudi iz različitih zemalja dijele iste vrijednosti, a ljubav prema vlastitoj djeci samo je jedna od njih. Od početka ruske invazije ukrajinski predsjednik odvojen je od svoje obitelji, što najteže pada njegovom devetogodišnjem sinu, koji svaki dan nosi vojničku uniformu, prenosi The Telegraph.

A snimajući ovaj dokumentarni film, Bear Grylls imao je i neobičnu anegdotu sa sigurnosnim timom koji danonoćno čuva Zelenskog. Kako bi probio led tijekom njihova prvog sastanka, avanturist mu je, naime, ponudio kockicu čokolade Cadbury, na što je osiguranje ukrajinskog predsjednika odmah skočilo na noge.

image

Bear Grylls i Volodimir Zelenski

Ukraine Presidents Office/Alamy/Alamy/Profimedia/Ukraine Presidents Office/alamy/alamy/profimedia

- Morali su odbiti moju ponudu zbog straha od pokušaja trovanja, tj. ubojstva. Rekao sam im kako razumijem njihovu zabrinutost - ispričao je stručnjak za preživljavanje, koji je tijekom svojih pustolovina dijelio hranu i s drugim svjetskim čelnicima - jedan od njih bio je i bivši američki predsjednik Barack Obama, s kojim je Bear jeo komadiće lososa ulovljenog u divljini Aljaske.

Grylls je Zelenskog opisao kao skromnog, prizemljenog i vrlo usredotočenog čovjeka, a posjet njegovu tajnom bunkeru usporedio je s "iskustvom iz filma o Jamesu Bondu". Osim toga, ukrajinski predsjednik podsjetio ga je i na Winstona Churchilla.

- Zelenski ima isti osjećaj za sudbinu kao i britanski ratni vođa - objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:11