AKCIJA 'MAŠINA'

Banja Luka: Policija uhitila jednog od najbližih suradnika odbjeglog narkobosa Darka Šarića

Blokirana je i imovina triju firmi u vrijednosti 15 milijuna eura zbog sumnje da je Šarić preko njih prao novac zarađen kokainom
 CROPIX

BANJA LUKA - Policija Republike Srpske u utorak je u sklopu akcije 'Mašina' uhitila Zorana Ćopića zvanog Ćopa, jednog od glavnih i najbližih suradnika odbjeglog narkobosa Darka Šarića , javlja Blic.rs .

Naime, Ćopić je predsjednik Upravnog odbora tvrtke 'Agrokop' za koju se vjeruje da je uz firme 'Avio rent' i bijeljinsku 'Šećeranu' služila Darku Šariću za pranje novca dobivenog na preprodaji kokaina iz Latinske Amerike.

Prema odredbi Okružnog suda u Banjaluci imovina spomenutih kompanija je blokirana, a njezina se vrijednost procjenjuje se na oko 15 milijuna eura. Policija sumnja da je preko tih poduzeća do sada 'oprano' oko 7,5 milijuna eura, prenosi banjalučka televizija ATV.

Ćopić i 'Agrokop' na sceni su se pojavili prošle godine kada su kupnjom 68 posto dionica postali strateški partneri bijeljinske 'Šećerane'.

Tužiteljstvo navodi kako se Ćopića još od ranije dovodi u vezu sa Šarićem, a sada se sumnja kako je za njega kupovao poduzeća. Za Ćopićem je raspisana i tjeralica MUP-a Srbije, a srpsko mu je pravosuđe sudilo u odsustvu.

Bio je jedan od najbližih Šarićevih suradnika , a prema navodima izvora bliskog sigurnosnim strukturama Republike Srpske Ćopić je s njime postao poslovno blizak nedugo nakon što je 2004. uhvaćen u Srbiji zbog krijumčarenja cigareta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:42