SMRT NA SETU

Baldwin: ‘Nema riječi kojima mogu izraziti šok i tugu‘; Stručnjaci: ‘Korišten je pravi metak‘

U potpunosti surađujem s policijom kako bi se ustanovilo zašto je došlo do tragedije, napisao je Baldwin.
Ranč na kojem se snimo film 'Rust' i Alec Baldwin
 Kcs/Kcs Presse/Profimedia

Glumac Alec Baldwin poručio je da je šokiran i ožalošćen jer je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins na setu u Novom Meksiku pucajući iz oružja koje je trebalo biti filmski rekvizit, piše BBC.

Baldwin je na Twitteru pisao da se čuo s njezinim mužem te mu izrazio sućut:

- Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voljeli Haylnu. Nema riječi kojima mogu prenijeti svoj šok i tugu u vezi tragične nesreće u kojoj je oduzet život Halyne Hutchins - supruge, majke i kolege koju smo duboko poštivali.

U potpunosti surađujem s policijom kako bi se ustanovilo zašto je došlo do tragedije, napisao je Baldwin.

Hutchins (42) je na setu filma 'Rust' radila kao direktorica fotografije.

U međuvremenu pojavile su se nove informacije o nesreći na pucnjavi koja je rezultirala smrću snimateljice Hutchins.

Prema IATSE Local 44, udruženju rekvizitera, kobni pištolj koji je pri snimanju koristio Alec Baldwin sadržavao je "pravi metak", piše Daily Mail.

Valja napomenuti da voditelj produkcije na setu filma nije bio član udruženja Local 44. Ovo izvješće bi moglo otkriti ono što je uzrokovalo tragičnu nesreću.

Daily Mail nadalje tvrdi da je iz rasporeda snimanja jasno da je odjel za rekvizite filma 'Rust' sačinjen od lokalne ekipe iz Novog Meksika, a ne holivudskih profesionalaca.

Mike Tristano, 60-godišnji holivudski rekviziter s 30-godišnjim iskustvom koji je razgovarao za Dailymail.com, rekao je da je rekviziter onaj koji je odgovoran za sigurnost oružja na filmskom setu.

- U pištolju su trebali biti ćorci, a posao rekvizitera na setu je provjeriti to prije nego što preda oružje glumcima, odnosno, onima koji će ga koristiti - rekao je Tristan. Rekviziter filma "Rust" nije imenovan, no policija okruga Sante Fe kaže da će u petak nastaviti intervjuirati "svjedoke s filmskog seta".

- Rekviziteri su oni koji se moraju pobrinuti da je glumac tamo gdje treba biti i da nikada ne uperi pištolj u ekipu na setu ili glumce. Na montaži je da učini da izgleda kao da je pištolj uistinu uperen u drugog glumca. Upravo su zbog tog svi u industriji jako zbunjeni. Kako se to dogodilo trenutno je potpuna misterija - tvrdi iskusni Tristano koji je radio s Baldwinom prije ovog incidenta, i to na setu filma "Profesionalci" iz 1998. godine. Nazvao je Baldwinov rad s oružjem na tom filmu "vrlo sigurnim, pažljivim i profesionalnim".

Redatelj James Cullen Bressack rekao je da nakon ovog incidenta više nikada neće koristiti ćorke na svojim filmskim setovima. - Nikad više neću koristiti ništa osim airsoft i gumenih pušaka u svojim filmovima. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi. Halyna, bila si istinski dragulj. Ovo je tako s****** - rekao je redatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 08:55