CURE DETALJI TRAGEDIJE

Baldwinu je dao i pištolj pa rekao: ‘Cold gun‘; Policija pokrenula istragu protiv pomoćnika redatelja i rekviziterke

Nekoliko sekundi kasnije prilikom snimanja scene u crkvi, Baldwin je naciljao prema kameri i povukao okidač
Alec Baldwin
 Roberto E. Rosales/Zuma Press

Cure detalji tragedije u Novom Meksiku gdje je glumac Alec Baldwin prilikom snimanja vesterna Rust slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Policija je izdala dva naloga za pretres, a odnose se na 24-godišnju rekviziterku Hannah Gutierrez Reed koja je bila zadužena za oružje te na pomoćnika redatelja Davea Hallsa, prenosi Daily Mail.

Hannah je posložila tri pištolja izvan seta, nakon čega je Halls navodno uzeo revolver Colt i odnio ga Baldwinu nesvjestan da je napunjen mecima.

'Hladan pištolj!', povikao je prije nego li je predao oružje Baldwinu, što je značilo da je siguran za pucanje na sceni.

Međutim, nekoliko sekundi kasnije prilikom snimanja scene u drvenoj crkvici, Baldwin je naciljao prema kameri i povukao okidač. Ubio je snimateljicu i ranio redatelja koji je stajao iza nje.

Američki mediji objavili su kako je na setu filma bilo problema i prije tog incidenta.

Naime, neki od članova koji su bili uključeni u snimanje napustili su filmski set nakon što su se požalili na sigurnost.

Inače, Guttierez Reed koja je bila zadužena za oružje kći je legendarnog holivudskog oružara Thella Reeda koji ju je od malih nogu učio svom poslu.

Pomoćnik redatelja Dave Halls je pak iskusni filmaš koji je radio na filmovima kao što su Fargo i The Matrix Reloaded.

Nijedno od njih nije optuženo ili imenovano kao osumnjičenik, no policijska istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 03:12