VELIKI PREOKRET?

Austrijski portal tvrdi da je pronašao najtraženiju ženu u Europi: ‘To nije Danka, imam dokaz, pogledajte!‘

Rumunjka koja živi i radi u Beču tvrdi da se snimci ne nalazi Danka i da se javila policiji

Snimka iz Beča na kojoj je navodno djevojčica Danka

 /Bećka Policija

Austrijski internetski portal Kosmo tvrdi da je locirao jednu od dvije žene koje se pojavljuju na snimkama iz Beča na kojima se vide s djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. Ta žena, Rumunjka, tvrdi da na snimci nije Danka, već njezina kći, a Kosmo navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji, prenosi beogradski Blic.

Rumunjka je i poslala fotografije Kosmu, koje, kako ona tvrdi, dokazuju da to nije Danka.

Kako piše ovaj portal, novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunjska državljanka te živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, "nervozna".

"Živim u paklu!"

"Što da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Walesu kada sam tijekom noći primila nekoliko poruka da se snimka s mojim licem dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumunjskoj i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Walesu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Jučer sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala što da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla", izjavila je žena za Kosmo.

Razgovor s njom, piše portal, kako prenosi Blic, bio je emotivan i težak jer je bila u šoku. Razmišlja, kako navode, samo o tome što se moglo dogoditi da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija.

"Ono kroz što prolazim je strašno! Nitko na svijetu ne može shvatiti kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina stradati. Ja sam majka, suosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se ispričali za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da je pokušam zaboraviti", rekla je mlada Rumunjka za Kosmo.

Kad je bečka policija objavila posljednje priopćenje i medijske izvještaje s fotografijama sumnjivih žena u Facebook grupi "Balkanski ženski klub" u kojoj ih traži cijela Austrija, članica grupe B. S. napisala je da se njezina kolegica Rumunjka koja u Beču živi i radi, vidi na slici. Ovu priču je potvrdila i u intervjuu za Kosmo.

"Moja kolegica je za vikend otputovala u Wales sa svojom majkom i dvogodišnjom kćeri. Dok je bila tamo, doznala je da se za njom traga u Beču zbog nestalog djeteta iz Srbije. Iako je snimka bila mutna, ona se uplašila i otišla u policiju u Walesu. Očigledno tamo nisu ozbiljno shvatili njezine motive pa se u Beč vratila s nelagodom. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njezino lice, nazvala sam je i upozorila je. Bila je jako uplašena jer nije lako kada nedužna osoba dozna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dijete. Dobro poznajem kćer moje kolegice, kao i njezinu majku koja brine o djetetu. Želim da se ovaj slučaj riješi na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Voljela bih i pomoći kolegici da ne upadne u velike probleme - rekla je ona za Kosmo.

Austrijska policija objavila je u srijedu nove fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu dviju žena. Iz policije su apelirali na sve građane koji su vidjeli dvije žene sa snimke da odmah kontaktiraju policiju.

Informacija je bila da je djevojčica iz Srbije identificirana na snimci koju je snimio svjedok, kako je objavila policija u srijedu. "Nakon što su rođaci djevojčice pogledali fotografije, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj curici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja", priopćeno je.

Danka Ilić nestala je 26. ožujka kod Banjskog Polja u Boru i od tada traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova potraga, a zbog njezinog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sustav "Pronađi me".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 09:16