NAKON DRUGE DEBATE

Analitičari upozoravaju: Nick Clegg postaje obični političar

Britanski mediji i javnost prepiru se oko pobjednika druge debate
Britain's Liberal Democrat leader Nick Clegg answers questions at an election campaign news conference at the party headquarters in central London April 20, 2010. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: POLITICS ELECTIONS HEADSHOT)
 Reuters

LONDON - Dan nakon druge britanske preizborne debate na ulicama Londona, čini se, pričalo se samo o tome. Izjave i neverbalna komunikacija laburističkog premijera Gordona Browna, šefa konzervativaca Davida Camerona i Nicka Clegga ispred liberalnih demokrata bile su glavna tema i svih britanskih medija.

Za razliku od prošlog četvrtka kad je debata ocijenjena nezanimljivom, Cameron i Brown ismijani su zbog ponavljanja fraze “Slažem se s Nickom”, a Clegg odabran kao pobjednik, ovog tjedna ishod je bio drugačiji.

Nema pobjednika

Debata je bila intenzivna, no čini se da pobjednika nema jer mediji donose različite razultate. Listovi Sun i Daily Express pobjedu su pripisali Davidu Cameronu, a Daily Mirror stavio ga je tek na treće mjesto. U anketama Guardiana pobijedio je Clegg, a Brown i Cameron podjednako su ocijenjeni. Times stavlja Camerona na prvo mjesto, a Independent je zaključio da “torijevci i laburisti nisu uspjeli vratiti Lib Dem duha u bocu”.

Vratio samopouzdanje

Lance Price, vodeći britanski politički analitičar, tvrdi da je Clegg bio dobar, ali da je počeo izgledati poput “samo još jednog političara”.

- Cameron je najviše naučio iz prve debate, a Brown je vratio natrag dio samoupozdanja - tvrdi Price. Prema prvim podacima, sinoćnju debatu na Sky Newsu pratilo je četiri milijuna ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:03