OTAC IZ PAKLA

Američki vojnik waterboardingom mučio četverogodišnju kćer jer nije znala abecedu

'Waterboarding', zloglasnu metodu mučenja koju je CIA primjenjivala na zarobljenicima u američku ratu protiv terorizma, jedan američki vojnik iskoristio je na vlastitoj 4-godišnjoj kćerci jer - nije znala odrecitirati abecedu!

Joshua Tabor je 27-godišnjak stacioniran u vojnoj bazi u Tacomi. Razveden je, a sud mu je prije nepuna četiri tjedna dodijelio skbrništvo nad djevojčicom. U zatvoru je završio zbog prijetnji susjedima, no tamo će ostati zbog stravičnog zlostavljanja vlastite kćeri.

U svojoj ludosti, Tabor je pažljivo odabrao način kojim će mučiti vlastitu kćer. Metodu kojom je CIA čupala priznanja iz zatvorenika u Guantanamu sastoji se polijevanja vode po licu mučenika koji leži na leđima, s glavom prema dole. Žrtve imaju dojam da se utapaju, a mučitelji s lakoćom doziraju količinu strave i užasa.

Tabor je znao da mu se kćer boji vodi, a kao povod mučenju bila je dovoljna pogreška u recitiranju abecede. Djevojčicu je držao na kuhinjskoj radnoj plohi, a po njezinom licu je pažljivo sipao vodu. Policija je detalje doznala od Taborove cure, a na leđima i vratu četvergodinjakinje pronađeni su modri podljevi.

Iako nije objavljeno koja je Taborova točna fukncija u vojsci, zna se da su u toj bazi smješteni vojnici koji su sudjelovali u operacijama u Iraku i Agganistanu.

Suludi otac zatočen je u bazi, kontakt s djevojčicom mu je zabranjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:40