NEAUTORIZIRANO

Ivo Josipović sam fotografira svoja službena putovanja

Josipović je prvi hrvatski predsjednik koji bez problema barata suvremenom tehnologijom. Fotografirao je i u Šangaju

Jedna panoramska fotografija Šangaja, nekoliko njih iz gradskog muzeja, jedna iz grada... Snimio ih je Ivo Josipović, prvi hrvatski predsjednik koji bez problema barata suvremenom tehnologijom.

Predsjednik Franjo Tuđman nije se koristio ni mobitelom, a ni kompjutori ga nisu zanimali. Predsjednik Stjepan Mesić također nije ‘zaljubljenik’ u tehnologiju. Ni mobitel ne nosi uvijek sa sobom, a ni računala mu također nisu bili bliska.

No, treći predsjednik Josipović koristi se, pak, svime, a kad je došao u ured na Pantovčaku razočarao se kad je shvatio da ured nije prilagođen suvremenoj tehnologiji. Prvo što je planirao uvesti bio je bežični internet.

Josipović laptop i mobitel svakodnevno koristi i nosi svugdje sa sobom, a doznajemo da se i dalje koristi privatnim mobiletom za koji račune plaća sam.

Laptop je koristio svakodnevno i dok je sjedio kao vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u kojoj je jedini imao stick za spajanje na internet.

Prilikom posjeta Kini bilo je očito da Josipovića zanima i fotografiranje. Uvijek je sa sobom nosio mali digitalni fotoaparat kojim bi snimio sve što ga je zanimalo.

Poznato je da fotografiranje, a i suvremena tehnologija na našoj političkoj sceni, privlače ministra kulture Božidara Biškupića koji je na brojnim putovanjima na kojima je pratio bivšeg premijera Ivu Sanadera stalno uz sebe imao digitalni aparat.

Gradonačelnik Beljak o poduzetniku: Horvatinčića u Samoboru niti vidimo, niti čujemo

Građevinski poduzetnik Tomislav Horvatinčić u Samoboru, gdje živi, slovi za samozatajnog stanovnika grada. Na imanju od oko četiri tisuće četvornih metara sagradio je vilu sa svim popratnim sadržajima, a u Samoboru ga baš ne susreću.

Nije aktivan, doznajemo, ni u društvenom ni političkom životu Samobora.

- Nema ga baš po Samoboru, ali je zato, vidim aktivan u Zagrebu - prokomentirao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Milanović već krenuo put Kine, a uskoro će ministri Biškupić i Šuker

Kina je posljednjih dana top-destinacija za naše političare. Nedavno se iz posjeta Kini vratio predsjednik Ivo Josipović, a jučer je u Kinu poletio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji zato neće sudjelovati u izboru novog predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a.

Milanović odlazi na poziv Komunističke partije Kine koja ga je zvala već nekoliko puta. S njim će glavna kineska središta posjetiti i Biljana Borzan te Igor Dragovan.

U programu imaju i posjet izložbi Expo koju bi trebao obići i ministar kulture Božidar Biškupić. Pričalo se također da će u Kinu uskoro i ministar financija Ivan Šuker

Iako se interes posjetitelja za Hrvatsku u Kini ove godine ne može pripisati atraktivnom hrvatskom paviljonu na Expo-u jer je ovogodišnje predstavljenje Hrvatske označeno kao jedno od najlošijih. Paviljon je kao prezentacijski prostor na nekom osrednjem turističkom sajmu, a ne na spektakularnoj međunarodnoj izložbi. Kineska vlada dodijelila nam je izložbeni prostor kojeg je onda arhitekt Silađin ‘uljepšao’ zastavicama i obojio u crveno.

Zastupnik Grubišić preko granice po šteke cigareta

Saborski zastupnik HDSSB-a dr. Boro Grubišić iz Slavonskog Broda po cigarete često odlazi u Bosanski Brod.

Razlog tome je cijena jer ga, kaže, šteka cigareta u nas stoji 190 kuna dok ga u Bosanskom Brodu koštaju 95 kuna.

- Kupujem tamo jer su 50 posto jeftinije, pa odem sa suprugom i uzmemo dvije šteke. To je dozvoljeno. Usput kupimo bosansku slasticu Rahat lokum koja tamo stoji šest kuna, a u nas je 20 kuna - kazao je Grubišić. Donedavno se, kaže, u Bosanski Brod išlo i po druge prozvode te benzin, ali u posljednje vrijeme su izjednačili cijene, pa više nije toliko isplativo. Najviše bi mu se isplatilo da prestane pušiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:31