EKO MOSLAVINA

Zviždačica koja je prokazala kutinske moćnike: ‘Pokrenuta je moja smjena, jedini razlog je osveta‘

Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje mjesto koje je opterećeno nezakonitim radnjama trgovanja utjecajem, kaže
Adrijana Cvrtila
 Robert Fajt/CROPIX

Aktualni kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu Adrijane Cvrtile, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina, nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na mogući nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u kutinskoj gradskoj upravi, pri čemu je izravno prozvala čelnike HSLS-a i HDZ-a.

Da je protiv nje pokrenuta smjena, potvrdila je u telefonskom razgovoru za Studio 4 HTV-a.

- Jučer je raspisan javni natječaj za direktora tvrtke Eko Moslavina. Mogu reći da je moja smjena osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća - izjavila je.

Da je riječ o osveti razvidno je, kaže, iz činjenice da niti za jedno od preostala tri trgovačka društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave.

- Mene naprosto čudi da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko mjesto koje je opterećeno nezakonitim radnjama trgovanja utjecajem, nego je raspisao za moje radno mjesto za koje nije bilo niti jedne nepravilnosti u radu. Koju poruku šaljemo kao društvo onima koji prijavljuju nezakonitosti? Umjesto da gradonačelnika Zlatka Babića privedu zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem, kao što smo to vidjeli u Međimurju, njemu se daje prilika da se osvećuje i da me smjenjuje - rekla je za Studio 4 HTV-a.

Nije željela odgovoriti na pitanje je li istina da je u utorak kontaktirala s predstavnicima Uskoka.

Izjavila je i kako je u protekle četiri godine Eko Moslavina postigla uistinu zavidne rezultate u implementaciji Zakona o gospodarenju otpadom i cjelokupnog sustava i Gradu Kutini, a ostvarivali su, dodaje, i značajno bolje financijske rezultate.

Podsjetimo, direktorica komunalne tvrtke u Kutini, HSLS-ova Andrijana Cvrtila, objavila je snimke kojima navodno prokazuje političke pritiske pri zapošljavanju od strane HDZ-ova kutinskog gradonačelnika i HSLS-ova predsjednika Gradskog vijeća. Prozvani akteri tvrde da je afera inscenirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:17